Categories: BeharangozóLa Liga

Vegyes a kép a válogatott szünet után (Mallorca – Real Madrid beharangozó)

Két hét után folytatódik a spanyol bajnokság a 9. fordulóval, melyet listavezetőként várhat a Real Madrid. A mallorcai kiruccanás mindazonáltal nem lesz egy sétagalopp, különösen, ha rámutatunk, hogy a válogatott szünet utáni első meccseink nagyon gyakran végződnek pontvesztéssel. Sajnos a megelőző időszakban ebből rendszert csináltunk, kérdés, sikerül-e szombat este eltérni ettől a rossz sorozattól.

Ahhoz képest, ahogy az előszezonban muzsikált a csapat, ahogy az átigazolási szezon sikerült, amilyen formában futballoznak a friss igazolások, valamint a BL találkozóinkra visszagondolva, kicsit a sérültlistára is rápillantva, kész csoda, hogy a bajnoki tabella élén csücsül a királyi gárda. Ennek nyilvánvalóan oka az is, hogy a La Liga  – a nagyobb csapatai átszerveződése miatt – úgy en bloc egyértelműen vesztett a minőségből. Nem olyan éles sem a Barcelona, sem az Atletico Madrid, mint pár évvel ezelőtt. Nyolc forduló alatt veszetett 6 ponttal most elsőnek lehet lenni. A második Barca átlagosan 1 pontot elveszített fordulónként, így gyűjtöttek 16-ot, és vannak mögöttünk 2 ponttal lemaradva. Ami szép a Real Madrid neve mellett, az a nulla vereség. Ennek megőrzése a minimális cél.

Ha a múltba visszatekintünk, bizony volt olyan mallorcai látogatása is a Real Madridnak, amikor az utolsó fordulóban itt bukta el a bajnokságot. Ha csak az utóbbi 10 meccsre koncentrálunk, szebb a kép, azt látjuk, hogy 7 győzelem és 2 döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el a Real a Son Moix-ban. Sőt, a királyiak rúgták a legtöbb gólt a történelem során a baleári csapatnak, átlagosan 2,14-et meccsenként. No, ezek az adatok nem fognak semmit számítani szombaton.

Ezt a meccset a jelenlegi viszonyrendszerben kell felvezetni

A Mallorca nincs jó formában, legutóbb verték az Espanyolt 2-0-ra, de korábban elég sima vereségek is becsúsztak, így jelenleg kieső helyen várják a Real Madridot. Pánikhangulat még nincs, Vicente Moreno edző eddig még meg tudta magyarázni, mi miért van. Ne feledjük, hogy a mi Kubónk is náluk tölti a szezont kölcsönben, és ezúttal nincs semmi adminisztratív akadálya, hogy ellenünk is pályára lépjen. A spanyol sajtó szerint a kispadon kezd, és csereként lehet majd számítani. Szerintem egyértelműen a kezdőben a helye!

Mi a helyzet nálunk?

A Madridnak van egy válogatottban elfáradt kerete, melyben eleve sok a sérült. Hozzájuk csatlakozott legutóbb Modric, Bale és Lucas Vazquez is. Az biztos, hogy Hazard nem fáradt bele a válogatottságba, az első meccset láttam, csak lézengett a pályán, nagyon kevés értékelhető megmozdulással. Ha a La Ligára tartogatta az erejét az jó hír, ha csak folytatódott a nem túl acélos szezonja, akkor meg rossz.

Kroos kisebb sérülés miatt nem játszott most a német válogatottban, ő legalább pihent egy kicsit. Varane végigjátszotta a franciák mindkét meccsét, meg nem sérült, de kipihentnek biztosan nem mondanám. A spanyol válogatottban Ramos egy meccset tolt le, Carvajal pedig 81 percet. Extra terhelést nem kapott egyikük sem. Ezzel együtt Zidane „taktikai okokból” kihagyja Carvajalt a keretből. (Vicces, hogy a sajtótájékoztatón az első mondata az volt, hogy most csak a mallorkai bajnokira koncentrálunk. Majd a másodikban közölte, hogy a Galata meccsre tartalékolja Danit.) Hivatalos meccskeret nincs, de ha hihetünk a spanyol forrásoknak, akkor Kroost is mellőzné Zidane, pedig teljes értékű edzésmunkát végzett, ami egyértelmű jele, hogy a Galata elleni BL meccs a prioritás. Az eddigiek tükrében jogos az aggodalom, hogy a csoportból sem megyünk tovább. Most kezdünk ráparázni.

Ha az eleve karcsú középpályáról egyszerre esik ki Modric és Kroos, ráadásul a két szélső „futó” Vazquez és Bale sem hadra fogható – ki kell találni valamit. Zidane azt találta ki, hogy akkor eggyel több gólt rúgunk. Előre elég gazdagon megvagyunk, Benzema, Hazard, Jovic, Vinícius, Rodrygo és Brahim is bevethető.

Casmirot megint nem lehet kihagyni, a támadó középpályások pedig valószínűleg az Isco, James, Valverde trióból kerülnek majd ki.

A válogatott szünet utáni első meccs aggodalmait némileg csökkenti, hogy a meghatározó játékosok nagy része (Bale, Modric, Carvajal) most nem a pályán fogják kipihenni a fáradalmakat. Helyettük meccsre és játékpercekre éhes futballisták kerülnek a kezdőbe, és ha minőségben, rutinban talán nem is veszik fel a versenyt kényszerpihenőt tartó csapattársaikkal, de frissességben, hozzáállásban, reméljük a bizonyítási vágyban is előrébb lehetnek.

Továbbá idén egyelőre nem vagyunk megilletődve idegenben, sőt, mintha inkább a hazai pálya, a Bernabeu népe előtti bizonyítás nyomná jobban a csapat vállát. Érdekes, hogy a Barcelona pont az ellenkező mintázatot követi.

Egyébként, ha már szóba kerültek, a Barca az Eibar vendége lesz ma 13 órakor, többször megizzad már ott a katalán kirakat csapat, utána pedig a Valencia lesz a Atletico vendége. Mi már ennek a két meccsnek az eredményét tudni fogjuk, mikor este kilenckor útjára indul a Real meccse. Hátha ez is plusz motivációt fog nyújtani. Vagy ezért, vagy azért.

Ahogy lesz hivatalos keret, a kommentmezőben meg fog jelenni. Addig is tippeljetek, erre 19:30-ig lesz lehetőségetek:

Sultan

View Comments

  • I don't think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago