Categories: BeharangozóLa Liga

Pofon után. Pofon előtt?

Kezdhetnénk a Tippeldével is, nem? Mert a csapatról elég nehéz írni bármit is. Hacsak nem azt, hogy…

…hektikus. Kiegyensúlyozatlan. Meccseken át és meccseken belül. Nem lehet bízni a srácokban, nem lehet bízni Zidane-ban. Szurkolni lehet és kell is, de tudom, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a srácok a nagyon pofástól a nagy pofonnal végződő teljesítménymutató mindkét végén képesek megjelenni.

Miért nem tud ez a csapat – az edző irányításával – egy markáns stílust letenni meccsről meccsre a pályára? Miért van az, hogy két dologban lehetünk biztosak: védelmünk tragikomédiáiban és kismillió beadásban? Miért esik jobban a szememnek más, támadófocit játszó csapat meccseit nézni, miközben tudom, hogy az én szeretett csapatom játékosaiban is meg van a tudásanyag ehhez, de egyszerűen az edzőnk valamiért túlgondolja, túlokoskodja a helyzetet. Talán lépni kellene egyet az egyszerűsítés irányába. A józan gondolatok és meglátások irányába.

Nem jó az irány, Zidane! Maszatolsz, terelsz, azthiszedhogy… Elfogytak az egyéni teljesítmények és sokaknál meg sem érkeztek. Elfogyott a mentalitás, csapatszintű taktika talán sosem volt igazán idén.

Elfogyunk mi is, mert az emberek nem hülyék. Maximum kigúnyolják a hülyeséget hülyeséggel:

"Na akkor mi várható a hétvégén:

kijavítjuk, sokasérült, keménymunka, készenállunk, nemleszkönnyű, jóellenfél, gálakezdő, fiatalpad, luukdejongjön, őkveztnek, ajjajmiez, íveldcsakbe, kifejelik, aszemetek, neszaladjál, jajmicsinálsz, kettőnulla, végreszünet, nemjóezígy, nyernikéne, cserenincsen, mégegyhelyzet, gyerelucas, borsóisjön, támadnikell, háromnulla, gyerefede, ezígyégő, vanmégtízperc, gyerejovic, hoppátizi, rúgjadeden, micsodagól, kellméghárom, nemfogmenni, egyháromlett, denemide, jóljátszottunk, továbblépünk, nemadjukfel, kijavítjuk"

V.I.C. elméjének csillámporos zugából

Mert ki kíváncsi már a semmitmondó nyilatkozataidra és ki kíváncsi ránk, miután a nézhetetlen mérkőzéseinkről kell összefoglalni és az ilyen meccsek után kell a következőre beharangozni? Mi sem tudunk újat mondani arról, ami hétről-hétre történik. Coelho biztos büszke most rám, de akkor is leírom: a változás benned kezdődik. Zidane, huszárvágással csapass új irányt és ne ezt a trüttyölt tratylit (angol trüffellel behelyettesíthető ez a RAJONGÓKNAK 😉 ) kelljen már fájdalomcsillapítóval befogadni gyomorfekélyes lelkünkbe.

Az a baj, hogy ha ma este még valami combos teljesítménnyel meg is verjük a Sevillát, az se jelent semmit. Mert jön a következő meccs és ugyanúgy bármi és annak az ellenkezője is lehetséges. Nagyon nehéz így lelkesnek lenni a csapat iránt. Világszerte.


Azt tudtátok, hogy a legtöbb távozó és érkező a La Liga csapatainál a nyáron melyik csapatnál volt? Naná, hogy a Sevilla a nyerő. 23 távozó, 23 érkező, meg még egy új szakmai stáb, ahol a vezetőedző minimum ismerős. JLo valószínűleg kisebb nyomással találkozott vendéglátóinknál, amikor megérkezett és az is biztos, hogy a Real Madridnál felszedett tapasztalatot is bőven beépítette már edzői felfogásába.

Nem titok, minden olvasónk tudja, hogy mi szerkesztők tényleg a végsőkig + 2 méter kitartottunk JLo mellett, de az a rossz őszi időszak megpecsételte a sorsát. Talán azóta már azok is máshogy gondolkodnak, akik akkor kutyázták Lopótököt. Merthogy mi azóta elfogyasztottunk egy Solarit és most Zidane fogyaszt minket (utóbbinak azért az információk alapján nagyon komoly szava volt az átigazolási ablakban, ezért ha tavasszal még nem is, de most már őt kell felelősnek tenni a nihilért).

Szóval itt van egy Sevilla, egy olyan csapat, ami csak nyomokban hasonlít a tavalyi Sevillára és mégis, első helyen tanyáznak a Ligában. Hogy meddig, az jó kérdés, de az biztos, hogy rajtuk az őszi szezonban még semmilyen nyomás nem lesz, úgy pedig könnyebb játszani. Főleg egy új, prosperáló projekt részeként.

158 millió euróért vettek játékosokat és 101 millióért adtak el. Monchi-way. Nem fogom felsorolni az összes érkezőt, egyet úgy is mindenki tud és már mondjátok is könnyes szemmel: Reguilon. 🙁

Persze, Borsócska is ott van, tudom.

Eddig háromszor játszottak idegenben, mindegyiket megnyerték, gólt sem kaptak. Hazai pályán egy meccsük volt, a Celtának sikerült 1-1-et játszani ott. Csütörtökön idegenben nyertek 3-0-ra a Quarabag otthonában.

Jut eszembe, a PSG védelménél jobbnak tűnik a Sevilla 2 és fél hónapja együtt gyakorló védelme, szóval ha legalább annyiszor eltaláljuk a hazaiak kapuját, mint Párizsban, akkor én már elégedett leszek. Mert ez azt jelentené, hogy egy erősebb védelemmel szemben sem romlott a támadási mutatónk!!!!4!444!!!

Lopetegui minden meccsen 433-as felállással játszatta eddig a srácait, nem hiszem, hogy most változtatna ezen.

Zidane pedig minden meccsen ugyanazzal a filozofival küldi fel a fiait, nem hiszem, hogy most változtatna ezen.

Szóval, mit szólnátok egy ivós játékhoz? 😀 A játék részleteit kommentben fejlesszük ki.

to Norma

Tippelde: 19:30-ig! Vamos, ki lesz olyan vagány, hogy 0-4-et tippel nekünk? 😀

 

Jose

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago