Categories: BeharangozóLa Liga

Leganés, az igazi mumus (Leganés-Real Madrid beharangozó)

Így, hogy a kupákban már nem érdekelt a Real Madrid, könnyedén tehetik a mérkőzését hétfő estére. Ezzel aztán a Liga meghosszabbítja a fordulót egy nappal, mert a blancók mérkőzésére azért még jelen állapotban is nagyon sokan kíváncsiak. Zidane újabb „felkészülési” mérkőzése következhet, s mint szurkoló, remélem ezúttal élvezhetőbb játékot láthatunk, mint legutóbb. Lássuk, melyek a legfontosabb tudnivalók a mérkőzés előtt!

A Legnésszel ősszel elég korán összefutottunk, szeptember elsején még élt a remény, hogy Lopeteguivel harcba leszünk a Liga győzelemért. Azon a meccsen Benzema kettőt vágott, és Tomás Roncero az AS hasábjain a mennybe emelte, és az új Messiás eljövetelét vizionálta. Akkor Bale ott tartott, hogy az utolsó 7 meccsén gólt szerzett, mely sorozat új rekordot jelentett számára. Mi még nagyképűen kérdeztük, hogy „Ronaldo who….?” Aki szeretne abból a hazai 4-1-es sikerből erőt meríteni, elolvashatja Raulitás összefoglalóját, vagy megnézheti a találkozó mozgóképes szummázatát.

 

Azóta sajnos elfogyasztott a Real Madrid két edzőt, már tudjuk, hogy Benzema nem rúg 50 gólt (Cé helyett), és szembesülnünk kellett azzal is, hogy Bale hihetetlenül leromlott és erősen kifelé áll a szekérrúdja a Realból. És nagy bánatunkra az is tiszta, hogy semmit sem nyerünk a szezonban. (Na jó, egy Klub vb cím befigyelt.)

A Leganés a nagybetűs középcsapat a Ligában. 12. hely, 10 GY, 10D, 11V; 31 lőtt, 35 kapott gól. Jelenleg kifejezetten jó formát mutat, két fordulóval ezelőtt idegenben verte az idén nagyon erős, pillanatnyilag is az 5. helyen tanyázó Getafét 2-0-ra, utána a Valladolidot győzte le otthon 1-0-ra, legutóbb az EL helyre hajtó Alavés otthonában ért el egy értékes döntetlent.

A Leganés otthon igencsak erős, szeretnék emlékeztetni, hogy a szezonban kikapott itt a Barcelona 2-1-re, és se az Atletico (1-1), se a Sevilla (1-1) nem tudott nyerni. Továbbá a Copa del Rey nyolcaddöntőjének visszavágóján a Real Madrid is kikapott itt 1-0-ra. Talán még arra is emlékszünk, hogy tavaly, még Zidane-nal, a Leganés vert ki bennünket a kupából. Kapaszkodjunk meg, a Leganésnek a szezonban egyetlen veresége van az Estadio Municipal de Butarque-ban, még a Villarreal ellen szeptember 16-áról. Ez ugye jelentősen kevesebb, mint a Real hazai vereségeinek száma. Ezzel persze nem szabad az erőviszonyokat félre vinni, de tény, hazai pályán harap a Leganés!

Mauricio Pellegrino, a hazaiak trénere megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját, és az ilyenkor elmondott panelekből azt lehet kiemelni, hogy bízik a jó hazai sorozat folytatásában, amihez elengedhetetlennek tartja a jó helyzetkihasználást, mert szerinte a Real nem enged majd sok lehetőséget. (Szóval még vicces is az edzőjük.)

A Real Madrid háza tájáról felemás hírek érkeztek. Vinicius visszatérése, és gyógyulása jól halad, nagyon közel van ahhoz, hogy teljes értékű edzésmunkát végezhessen. Viszont Ramos izomsérülése kicsit komolyabb a vártnál, legalább 2-3 hét kihagyás vár rá. Kroos összezabált valamit, fosik és hány, le van gyengülve, minden valószínűség szerint kihagyja a meccset. Courtois több kisebb sérüléssel bajlódik, nincs napirenden a játéka. Carvajal viszont visszatérhet, a kerettel edzett.

Azt gondolom, hogy nem kevéssé a tavalyi kupa fiaskónak köszönhetően, a Leganés a bögyében van kicsit Zidane-nak, és megpróbáljuk majd behúzni a meccset. De ez koránt sem lesz egyszerű. Nagyon sok játékosunkkal kapcsolatban felmerült az év végi távozás lehetősége, akárhogy szeretné Zidane motiválni a gárdát, néhány fejben már az fog motoszkálni év végéig, hogy nehogy valami komolyabb sérülést összeszedjen.

Zidane ezzel együtt újra megfogalmazta, hogy a cél a Liga 2. helye, nagy kár, hogy ez már nem rajtunk múlik. Ha az Atletico hozza a saját meccseit, mi hiába szakadunk meg. Én már azzal is beérném, ha a múlt fordulóban látható, veretesnek épp nem mondható produkciónkat felül tudnánk múlni játékban.

A pletykákkal kapcsolatban csúcsra jár a Madrid, ezeket nem kommentálom, szinte minden egyes nap van valami újdonság, és joggal várhatjuk, hogy a szezon végét követően csak erősödni fognak ezek a folyamatok. Most épp Jovic jön tutira a Realba.

De amikor Zidane nyilatkozik, akkor annak talán van relevanciája a jövőre nézve. Most ezt találta mondani: „Marcos Llorente: „Meglátjuk, hogy mi történik a következő idény előtt. Nagyon régóta ismerem őt, dolgoztunk már együtt a Castillánál is, és folyamatosan fejlődni tudott. Arra van szüksége, hogy többet lehessen a pályán, hiszen ez előnyére válik. Emlékszem, hogy szuper idénye volt, amikor folyamatosan a pályán lehetett az Alavésben.”

Talán már túl vagyok a sértődött blogger állapoton, melyet Solari kirúgása után éreztem, de a Zidane-al kapcsolatos kétségeim közül jó pár megvalósulni látszik. Reguilón mellőzése máris megtette a hatását, az ifjú bal bekkünk egy bizalomhiányos, gyenge játékkal tért vissza 3 meccses száműzetéséből, most meg Llorente kölcsönbe adását lebegtetni a francia tréner. Vajon nem látta milyen teljesítményt nyújtott Marcos, amikor Casemiro nem játszhatott? A megelőző Zidane éra két legnagyobb áldozata volt Ceballos és Llorente, úgy tűnik, az ő eltemetésük nem tartozik azok közé a „hibák” közé Zidane olvasatában, melynek kijavítására ígéretet tett. De tudjuk, ő lesz a következő szezon trénere, nem mi.

Nem szorosan a futballhoz köthető, de nagyon fontos hír látott napvilágot pénteken. A Santiago Bernabeu stadion felújítása teljes mértékben egy 575 millió eurós hitelből fog megvalósulni. Ráadásul egy szokatlanul hosszú, 30 éves futamidőt tudott kiharcolni a direktíva, az pedig végképp nem a piaci viszonyokat tükrözi, hogy az évi 2,5% kamatot fixálták előre 30 évre. Ez a hitel minden elemében a Real Madridnak kedvez, hihetetlen, hogy ezt nyélbe tudták ütni Perezék. Ez a hír azt is jelenti egyben, hogy a felhalmozott euró 100 milliók valóban játékosokra költhetők, és a várható keret megújítás anyagi háttere is rendelkezésre áll.

A Barcelona nem tudott gólt szerezni a tökutolsó Huesca otthonában, ez a pontvesztés lehetne nagyobb hír, ha számítana bármit is a Liga győzelem szempontjából. Azért kellett a katalánoknak a „hatpontos” meccsen a Tico ellen győzni, hogy ez is simán beleférjen.

Hivatalos meccskeret vasárnap este még nincs.

UPGRADE:

kapusok: Keylor Navas, Luca és Altube.

védők: Carvajal, Vallejo, Varane, Nacho, Marcelo és Odriozola.

KP: Modric, Casemiro, Valverde, M. Llorente, Asensio, Isco és Ceballos.

csatárok: Benzema, Bale és Lucas Vázquez.

Technikai döntés értelmében kimaradt: Reguilón, Brahim és Mariano

A Tippeldében hétfő este 19:30-ig tudtok voksolni:

Sultan

Share
Published by
Sultan

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago