Categories: BeharangozóLa Liga

Elég lesz-e a magic a jó formában lévő Valencia ellen?

Sportszakmailag biztosan jobb meccs lesz ma este, mint a hétvégi bajnokink volt. De azt senki nem tudja garantálni, hogy a madridisták számára is jobb meccs lesz.

Ha emlékeztek, felhívást intéztünk lelkes és leendő bloggerek számára – ha megfelelnek a feladatnak. Most az egyik (Igen, képzeljétek, többen is vannak!) jelentkező, Bende posztját olvashatjátok és értékelhetitek. 

Hola! Egyfajta vendégposzt keretein belül azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy programjavaslatot prezentáljak számotokra szerda estére. Ezen alkalomból kifolyólag denevérvadászatra invitállak benneteket, ezen az enyhe, tavaszi estén. Csak a végén nehogy a nyúl, mármint a denevér vigye a puskát! Beharangozó a Valencia – Real Madrid elé.

Mivel korábban még nem volt lehetőségem rá, megosztanám veletek a benyomásaimat a csapat háza táján kialakult helyzetről. Tudvalevő volt a szezon előtt is, hogy a BL triplázás után csak lefelé vezethet az út. Függetlenül attól, hogy ki irányítja majd a csapatot, egy átmeneti szezonnak kellett következnie. Noha februárra odáig fajult a madridista közhangulat, hogy a legvérmesebbek még akár trófeában is kezdhettek reménykedni, a hiú ábrándok egyetlen hét alatt szerte foszlottak, s szembetalálkoztunk a realitással.

A csapatunk az elmúlt évek folyamán megérdemelt helyén, a klubfutball csúcsán trónolt és egy ilyen türannisz előbb vagy utóbb véget ér. Mostanra a legoptimistább szurkolók számára is világossá vált, hogy az a keret, amely az elmúlt években halomra nyerte a trófeákat, elfáradt és kiégett, új impulzusokra van szükség.

Mindezek nyomán a Zidane visszatérése utáni eufórikus állapot lecsengésével, valamint józan paraszti ésszel végiggondolva az események láncolatát, felmerült bennem a kérdés: mi a búbánatos fittyfenéért kellett a szezon hátralévő, tét nélküli időszakára meneszteni Solarit?

Azon kívül, hogy Perez papa ezzel a húzással bevédte saját hátsóját a kritikákkal szemben, érdemi magyarázatot nem tudok adni. Félreértés ne essék, imádom Zidane-t – mind játékosként, mind edzőként – és örülök a visszatérésének, de az időzítés minimum kétséges. Ebben a bő két hónapban jóformán mindegy, hogy ki irányítja a gárdát (az elküldött önéletrajzomra sajnos nem érkezett válasz a klubtól, ami az edzői pozíciót illeti), hiszen a BL szereplést innen a Madrid-fakóval is behúznánk, magasztosabb célokat pedig amúgy se tűzhetünk magunk elé. A játékosok egóját és az öltöző egyensúlyát persze helyretette ZZ, de a várható nyári jövésmenés miatt ez majdhogynem felesleges – ha azt vesszük persze, hogy valóban távozni fognak meghatározó arcok és a már emlegetett újhullám zászlóshajói is befutnak a Bernabéuba.

Abból főzünk, amink van, természetesen, és az Huesca elleni kellemes, langyos lábvízre emlékeztető ténfergés után a klasszisokkal kiegészült csapat futhat ki szerdán a Mestalla gyepére, denevérre vadászni – kérdés csupán, hogy futballozni és hajtani akarnak-e majd, vagy csak számolják majd magukban a perceket a hármas sípszó felharsanásáig?

A Valenciáról. Hát, az igazság az, hogy a Marcelino-féle csapat igencsak közel áll a szívemhez. Modern, agresszív, gyors, párharcokat erőltető futball, „majdnem-klasszisokkal” a pályán – akik persze lehetnek, és minden bizonnyal jónéhányan lesznek is igazi sztárok.

A Denevérek szezonkezdete messze elmaradt a várakozásoktól, főleg a tavalyi 4. hely után. Az első győzelmükre a 7. fordulóig kellett várni, a bajnokság feléig mindössze 20 pontot sikerült összekaparniuk. Az EL egyenes kieséses szakaszába azért így is odafértek, de a január valami elképesztő változást hozott a csapat formájába (Marcelino tanulhatott valamit formaidőzítésről az aktuális ellenfél mesterétől).

A Los Che január 8. óta ÖSSZESEN 1, azaz egy darab mérkőzést veszített el, a Getafe elleni kupaodavágót. Azóta a dolgok állása: döntőt játszanak majd a Copa del Rey-ben, EL negyeddöntősek, ahol a Villareal lesz az ellenfél (atyavilág, ez mekkora párharc lesz!), valamint a bajnokság 6. helyéig kúsztak fel, ahonnan már lőtávolban (3 pontra) van a már BL indulást eredményező helyen parkoló Getafe.

Ahogy ezeket a sorokat írom, görcsbe rándul a gyomrom. A fekete-fehérek gyakorlatilag minden fronton állnak még, 2 trófeáért is versenyben vannak és a hétvégén, a Sevilla elleni, idegenben kibrusztolt győzelem során nem úgy tűntek, mint akik lassítani terveznek.

Hogy keretbe foglaljam a kis mondókámat: denevérvadászatra indulunk, de könnyen lehet, hogy itt bizony a végén a denevér viszi majd a puskát… Ne legyen igazam, örvendeztessen meg minket imádott Real Madridunk szórakoztató focival és  győzelemmel – ha idén nagyobb célokat már amúgy sem tűzhetünk magunk elé.

Mindenesetre az 1X csábító fogadási opció, lehet, hogy megteszem. Így legalább mindenképpen lenne egy apró kis örömöm ezen az enyhe, tavaszi estén.


TIPPELDE! Ahol tippelni ma este 20:00 óráig lehet. 


Kommentben természetesen bővebben is tudjátok értékelni Bende írását!  😉

Jose

Share
Published by
Jose
Tags: Vengégposzt

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago