A BL-től még ne búcsúzzunk!

Nem a szurkolók vágyai és reményeik szerint alakult a múlt hetünk. Már előtte is döcögött az eredményességünk, valamint a csapat teljesítménye is. De a remény hal meg utoljára alapon még sokan hittek abban, hogy majd a két hazai klasszikusra felszívja magát a csapat, hogy a szezon érdemi része tovább tartson márciusnál. Most az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a csapat, és egyáltalán nem kézenfekvő a madridiak mai továbbjutása.

Tudom, ne fessem az ördögöt a falra. Az Ajaxot csak megverjük hazai pályán. De ha mégsem, akkor is elég egy döntetlen. De még ha ki is kapunk, csak nem rúgnak a hollandok kéééét gólt.

Úgy legyen.

Ellenkező esetben egyébként egyáltalán nem ördögtől való gondolat arról beszélni, hogy Solari vajon holnap még madridi edzőként ébred-e fel. Zsinórban harmadik mérkőzésünket játsszuk hazai pályán: itt most formától, csapattól és teljesítménytől függetlenül csak és kizárólag a győzelem fogadható el!

Na, de legyen ez a holnap története. A mai nap arról fog szólni, hogy Solari miként tudja feltüzelni a srácokat a múlt heti csalódások sorozata után. Egy dolog a fizikai fáradtság, de ennek nem szabadna túlságosan nagy hatással lennie a csapat mai eredményességére. Másik dolog viszont a szellemi fáradtság, ami sokkal inkább valós kockázatokat rejt. Nagy nyomás volt mindenkin, függetlenül az életkorától vagy tapasztalatától és csúfos véget ért a szezon legfontosabb néhány mérkőzése. Ebből egyik napról a másikra nagyon nehéz lehet kikecmeregni. És ezt pontosan érezheti az Ajax is. Érzik a vérszagot, mi pedig levegőért kapkodunk.

A hangulattal nincsen probléma

Utánanéztem, hogy Solari az elmúlt 3 mérkőzésen hány játékost használt fel:

Navas, Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Ramos, Reguilón, Casemiro, Modric, Kroos, Valverde, Isco, Asensio, Lucas, Bale, Vini és Benzema

Bontsuk tovább ezt a listát. Navas és Tibó ugyebár osztozkodik a kupán és a bajnokságon. Nézzük meg jobban a mezőnyjátékosokat.

  • Nacho a Levante ellen Ramos eltiltása miatt volt kénytelen játszani
  • Valverde összesen 71 percet játszott a 3 mérkőzés során, a legutóbbi két mérkőzésen már a végső eredmény beállta után kapott csupán szerepet
  • Isco negyedórát kapott szombaton
  • Asensio – Valverdéhez hasonlóan – csak csereként kapott szerepet, összesen 45 percnyi játéklehetőséghez jutott a 3 mérkőzés alatt
  • Bale szombaton kezdőként játszott, de minek? akkor sem játszhatta végig a találkozót

Tehát ha végiggondoljuk a csapat ezelőtti 3 kezdőjét és szorítkozunk a mezőnyjátékosokra, akkor csupán 12 játékost használt Solari. Ebből pedig Nacho kényszerű volt.

Továbbá a Levante és a szerdai klasszikuson ugyanazok a cserejátékosok léphettek pályára. Akármennyire is nézem, Isco, valamint Valverde nem kapott értelmezhető mennyiségű játékpercet, és Bale is éppen, hogy több, mint 90 percet tud a neve mellett felsorakoztatni. (Továbbra is, az elmúlt 3 mérkőzésről van szó.)

Erre azért szerettem volna felhívni a figyelmet, mert ezek a játékosok, akár fejben, akár fizikálisan, de ki vannak facsarva. Márpedig most ismét a szezon legfontosabb mérkőzését fogja a csapat játszani.

Ennek megfelelően nem jutott – ismét – a keretbe Odriozola. Mondanám, hogy bérelt helyet kapott Isco mellett a lelátón, de a görbe lábú spanyol bekerült a keretbe. Solari, Solari… megmagyaráznád?

Ja, tényleg… már nem fáj Isco háta.

Ramos ugyebár eltiltás miatt nem kerülhetett az utazó keretbe, Llorente pedig még továbbra sem végzett teljes értékű edző munkát a sérülése óta.  Ezen – és Brahimon – kívül (jelentkezzen, akinek most jutott csak eszébe, hogy ő is a csapat játékosa) a teljes keretet nevezte Solari az esti mérkőzésre, de nagyon meglepődnék ha most nagy változtatásokat eszközölne.

Várható kezdő: Courtois; Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón; Casemiro, Modric, Kroos; Lucas, Benzema, Vinicius

Most őszintén, valaki be merné dobni a mai napon Marcelót?

Mindezek függvényében én a túlélést várom el csak a fiúktól. Nem várok el szép játékot, nem várok el sok gólt, csak azt várom el, hogy ne essünk ki.

Rajtunk, szurkolókon is érzem, hogy az idei szezon iránti érdeklődésünk megcsappant a szerdai, majd a szombati mérkőzés után. A hétvégi klasszikust már sokan csak félszemmel követték, ha egyáltalán követték. A mai BL sem hiszem, hogy különösebben felráz majd minket. Faarccal konstatáljuk majd, ha továbbmegyünk, ellenkező esetben pedig csak rutinosan felírjuk ezt a találkozót is azon meccsek listájára, amit minél előbb el akarunk majd felejteni.

És, hogy az Ajax hogy készül a mai visszavágóra? Pihenéssel és edzésekkel. Ugyanis elhalasztották a hétvégi bajnoki mérkőzésüket a BL visszavágóra hivatkozva. Utoljára február 27-én játszottak a Feyenoord ellen, amit idegenben meg is nyertek 0-3-ra.

Ismerős arc a hollandoknál…

Az nem is kérdés, hogy az Ajax a szezon mérkőzésére készül ellenünk, idegenben. Ezt tudnia kell Solarinak és az egész csapatnak is. Ennek tudatában kell a pályára lépnünk és nem azzal a nyugalommal, hogy idegenben 1-2-es előnyre tettünk szert. Hiszen emlékezhetünk, közel sem játszottak a hazaiak alárendelt szerepet.

Kezdés: 21:00, TV: M4 Sport


Hadd zárjam a mai beharangot egy személyes szállal…

A csapat körül már megtapasztalhattuk a folyamatos változásokat. A játékosok és az edzők jönnek-mennek, mi bosszankodunk, örömködünk, szidunk és magasztalunk, összeveszünk és vitatkozunk. De a nap végén mindannyian a csapatért tesszük mindezt.

A blog egy virtuális osztályterem falai közé zár mindannyiunkat, ahol időről-időre más és más valaki áll kint a táblánál és igyekszik bemutatni a saját elképzeléseit. Én büszkén mondhatom, hogy közel 9 éve vagyok ennek a társaságnak a része. Eleinte olvasóként, majd kommentelőként és végül bloggerként. A tudásom és gondolkodásom a fociról itt formálódott és alakult ki. Sosem voltak ambícióim arra, hogy valaha is blogger legyek. Még is úgy hozta az élet, hogy közel 5 éve belecsöppentem a szerkesztői gárdába, és elindítottuk a Madridi Merengués Szurkolói Blogot. (Szerk.: ennek körülményeit, előzményeit itt olvashatjátok)

Viszont elérkezett az én életemben is az a pont, amikor mérlegre kell pakolnom mindent és megnézni, merre is fog az billenni. Mire van szükség és mi az, amitől el kell válni…

Már az elmúlt szezonban sem voltam kellőképpen aktív, ez idén sem változott. Most pedig magam mögött hagyom azt az országot, ahol eddig éltem és új kalandokba vágok bele. Így pedig az a legtisztességesebb, ha a szerkesztő kollégákkal és egyúttal veletek is közöljem: a Madridi Merengués és az én kapcsolatom megszűnik annak lenni, ami eddig volt. Új fejezetet nyitok a magánéletemben és ezzel egyúttal a virtuális életemben is.

Sokat tudnék írni arról, hogy mi mindent tanultam annak köszönhetően, hogy blogger voltam. Ehelyett viszont csak meg szeretném köszönni Nektek, olvasóknak, hogy velünk tartottatok akkor is, amikor még zöldfülű kezdőként igyekeztem megfelelni a saját magam és általatok felállított mércének.

Nem a leghosszabb vagy legtartalmasabb poszttal zárom itteni pályafutásomat. De utolsó soraimmal igyekszem éreztetni, miért is csináltam mindezt.

Nem szeretnék közhelyekbe fulladva búcsúzkodni, de mindig azért dolgoztam, hogy egy összetartó, sokoldalú és értelmes közösség alakulhasson ki a blogunkon. Azt kívánom, hogy ezt ne tévesszék szem elől a még talpon maradt szerkesztők, hiszen ez lehel életet a blogunkba… Ti, illetve mi: kommentelők!

<3

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!