Categories: BeharangozóLa Liga

Fél szemmel már szerdára pillantva…

A kupa-visszavágó árnyékában bajnoki meccset rendeznek vasárnap este Valenciában, ahol a kisebbik helyi csapattal, a Levantéval néznek farkasszemet kedvenceink. Beharangozunk.

A múlt heti fájó vereséggel mindenki elkönyvelte, hogy a Real Madrid újfent lemondhat a bajnoki címről. (Zárójelben jegyezném meg, a Girona lassan az lesz nekünk, mint a Barcának a Sociedad…)  Miközben a katalánoknál lényegében Messi egy személyben cipeli azt a bizonyos szekeret, addig nálunk talán egyre inkább előtűnik a csapatjáték. Az a csapatjáték, amit Ronaldo ittléte alatt folyton hiányoltunk. Ironikus, hogy most meg egy sztár jelenlétét hiányoljuk a támadóharmadból, de a szurkoló ugyebár sosem lehet elégedett… 🙂

Ha már a szurkolók… Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen célokat tűztünk ki a szezon elején kedvenceinknek. Zidane és Ronaldo távozása után ugyanis szinte egyöntetűen az volt a vélemény, hogy a kupák megszerzése nem lehet a cél, ennél hosszabb távú stratégia és egy stabil csapatjáték elsajátítása a megfelelő irány. Egy-két serleg persze csak hab lenne a tortán.

Ezzel szemben most ott tartunk, hogy felháborodva habzik a Real-drukkerek jelentős többségének szája, amiért megint kiengedtük a bajnoki aranyat a kezünkből (ami ráadásul így nem is igaz, még ha én is kevés esélyt látok a trófea megszerzésére). Persze, az őszi Clásico óta annyit javult a teljesítmény, hogy ezzel arányosan az elvárásaink is megnőttek. De javaslom mindenkinek, hogy a szezon végén majd a korábbi elvárások szerint mérlegeljen.

Térjünk most át a mérkőzésre, azon belül pedig először is soron következő ellenfelünkre!

Levante

A csapat a 12. helyen áll a bajnokságban, tehát stabil középcsapatnak titulálhatók. Paco López edző tavaly március óta áll a csapat élén, szóval az egész ide szezon az övé, a csapat mégis igen szeszélyes: a kupában hazai pályán sikerült legyőzniük a (tartalékos) Barcát, a legutóbbi fordulóban lőttek egy négyest a Celtának, és az Atlético is csak egy büntetővel tudott felülkerekedni rajtuk, viszont a szintén igencsak hullámzó Sevillától sikerült egy ötöst benyelniük, és a Vallecano ellen elszenvedett vereségre sem lehetnek túl büszkék. Amennyiben nagy változás nem történik, nem kell tartaniuk sem a kieséstől, sem pedig az európai kupaindulás által okozott édes tehertől.

Akikre érdemes figyelni: a két házi gólkirály, Roger és Morales, az Újpestről igazolt Bardhi, valamint a tőlünk kölcsönben játszó Borja Mayoral.

Ami pedig minket illet…

Real Madrid

Meccskeret ugyan még nincs, de várhatóan Llorente az, aki sérülés miatt fog kimaradni, Ramos pedig ugye eltiltott lesz. Isco kétséges a hátsérülése okán… na jó, csak vicceltem, nem kétséges.

Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy a legnagyobb kérdés ugyanaz, mint az elmúlt meccseken. Azaz, hogy a Vazquez, Bale, Vinicius, Asensio négyesből melyik kettő kerül a kezdőbe? Vagy tán nem kettő? Erre választ adhattok a Tippeldében.

Tekintve, hogy a következő három meccsünket a Barca és az Ajax ellen játsszuk, gyanítom, hogy némileg tartalékos kezdővel számolhatunk. Örülnék, ha a középpályán nem a CKM virítana például…

Egyetlen dologban reménykedem: velünk ellentétben a játékosaink fejben ne a szerdai összecsapáson járjanak.

És persze ne feledkezzünk meg a mai ünnepeltről sem: Casemiro 27 lett, ünnepelje egy holnapi győzelemmel!

Tank, 27 éves, fém borítás, alig futott – nem eladó

A találkozót a Spíler 2 közvetíti, kezdés 20:45-kor.

Tippelde (19:15-ig, link):

 

ReAlantos

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago