Varázsol a riadt tini fiú…

Tegnap könnyedén nyertünk egy relatíve B csapattal, abszolút takaréklángon égve. Solari elevenül kezdte felnőtt edzői karrierjét. Mi pedig igyekszünk összeszedni a tegnapi mérkőzés említésre méltó mozzanatait.

Kezdő tizenegy

Néhány meglepetéssel találkozhattunk a kezdőben, bár a lehetőségekhez mérten nem forgatta fel túlságosan a kezdőjét Solari.

Courtois; Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilón; Ceballos, Casemiro, Kroos; Lucas, Benzema, Bale

Navast ezúttal Solari kihagyta a csapatból, amire akár arra is lehet következtetni, hogy ha az argentin marad a szezon hátralevő részében a csapat élén, akkor a costa ricai szerepe tovább csökken és csupán a király kupában találkozhatunk vele a kapuban. Elszakadva most a nevektől, én mindig is azt hittem helyes megoldásnak, ha a kapusok között nincsen rotáció és a bajnokságban, valamint a BL-ben ugyanaz a kapus véd.

Casemiro? De minek?

Többé-kevésbé meglepetésként is tekinthetünk arra, hogy ezen a mérkőzésen sem pihenhetett Casemiro. Hiába játszottunk idegenben, a Plzen nem az a csapat, amely ellen szükség van egy tankra a középpályán. Sőt, lehetett volna úgy is gondolkodni, hogy egy mélyen védekező csapat ellen többet nyernénk egy labda biztos középpályással a brazil romboló helyett.

Én viszont arra jutottam, hogy Solari szereti betolni az egyik középpályását a 10-es pozícióba. Ugye ezt tette az előző mérkőzésen is a Casemiro – Isco cseréjével, tegnap pedig Ceballos húzódott be sokszor a védelmi vonalak közé, közvetlenül Benzemáék mögé. Ebből következően középen kialakulhatott a Kroos – Casemiro tengely. Ehhez a rendszerhez viszont szükség van egy Casemir-féle erőemberre középen.

Nyilván, ez a meccs elsősorban nem a taktikáról szólt, de Solari itt-ott próbálgatja a lehetőségeit. A Castillánál is előszeretettel játszott klasszikus támadó középpályással. A játékosai most is megvannak ehhez, ezek a mérkőzések pedig tökéletesek voltak a kísérletezésekre.

Meglepőként tekinthetünk akár arra is, hogy Lucas és Bale egyszerre kapott lehetőséget a kezdőcsapatban. Lucas értelemszerűen a jobb oldalon játszott, míg Bale megfordult a bal oldalon, de sokszor tartózkodott középen is. Nem igazán tudom mi volt Solari elképzelése vele kapcsolatban. Ha tippelnem kellene, akkor az elmúlt évek CR szerepkörét igyekszik rászabni. Ez viszont már teljes mértékben feltételezés a részemről. A következő hetekben talán okosabbak leszünk.

A mérkőzésről

A mérkőzésről nem igazán érdemes beszélni. Ha az első félidőben nem nyílt volna ki a gólcsap, akkor totális érdektelenségbe fulladt volna a találkozó. Az első negyedóra kifejezetten szar volt, a vendégek nem tudtak mit kezdeni az agresszív letámadással. Sőt, a hazaiak egy ponton nagyon közel voltak a vezetés megszerzésétől.

 

Benya viszont megunta a 20 percen át tartó szenvedést, és a tizenhatoson belül egy csellel elküldte a védőket egyik irányba, ő a másik irányba elvitte a labdát és a kapus mellett a kapuba gurította a labdát. Az ilyeneket hiányoljuk tőle sokszor. Most, egy Plzen elleni rangadón megmutatta, hogy ilyet is tud.

“Ezzel nagy péniszed lesz!” – Legyél Benzema, legyen nagy a péniszed!

A következő két gól negyedórán belül érkezett, és a mérkőzés érdemi része eddig tartott.

532 perc elteltével Bale is betalált. Végre.

Második félidő

A második félidő annyira sem volt érdekes, mint az első. Solari szerintem jól cserélt. Időben hozta le Ramos és Benzemát is Javi Sánchez valamint Vinícius javára. Előbbinek sok dolga nem akadt, utóbbi viszont jól szállt be a mérkőzésben, nem először…

Olyannyira jól szállt be csereként, hogy 5 perc elteltével kiosztott egy gólpassz is Kroosnak. Itt viszont álljunk meg egy pillanatra, és csodáljuk meg ezt a csodálatos gólt. Kroos pillanatok alatt felmérte a helyzetet és nem erőből akarta megoldani. Úgy átemelni a kapus felett ekkora helyen, és mindezt pillanatok alatt lereagálni. Gyönyörű.

 

Ramosnak kellett volna fejet hajtania, nem fordítva.

Őszintén szólva én itt a gól után elaludtam, de ahogy olvasom a kommenteket túlságosan nem maradtam már le sokról. Ez a mérkőzés egyedül az 5 gól miatt érdekes. Ezen kívül semmivel nem különbözött az idei mérkőzéseink nagy részétől, még is sokkal boldogabb ma mindenki.

Éppen ezért tudni kell helyén kezelni az elmúlt 3 mérkőzést. A Valladolid ellen már szenvedett a csapat és messze nem volt könnyed győzelem. Ugyanez várható hétvégén a Celta ellen. Ne higgyük, hogy most az elmúlt 3 mérkőzés okán minden megfordult és Lopetegui távozásával a szar is hús.

L-E-G-E-N-D-A

Kezdjük mindenki kedvencével; Benzemával.

Aki bekerült azon 7 játékosok csoportjába, akik legalább 200 gólt lőttek a Real Madrid színeiben.

Legends to be…?

70

A képre Ceballos még nyugodtan felférhetne,  de ők hárman az elmúlt hetekben rendre megbízhatóan teljesítettek. A két fiatal spanyol szélső hátvédet már korábban is kiemeltük, de pár szót szeretnék most szánni a brazil szélsőre is.

Tapasztalatlansága ellenére éretten és bátran játszik. Utóbbi szerintem fontos ahhoz, hogy fokozatosan megkapja az edzői bizalmat. Nem öncélúan játszik és nem színezi a játékot csak azért, hogy másnapra össze lehessen vágni egy rövid videót cseleiről, amit a közösségi médiában el lehet “adni” a szurkolóknak. Az utolsó negyedórában is visszazárt a szélen, okosan keresi az üres területeket és igyekszik megtalálni labdáival az üresen álló társakat. Én azok közé tartoztam, akik nem dobták volna be egyből a nagyok közé már egyből a szezon elején. Viszont látva a támadóink jelenlegi formáját, és Vinícius lendületes játékát, alig várom, hogy kezdőként lépjen pályára egy komolyabb ellenfél ellen.

Debütánsok

Egyébként azzal, hogy tegnap VJr. debütálhatott a Bajnokok Ligájában, holtversenyben a harmadik legfiatalabb Real Madrid játékos lett, aki a BL/BEK sorozatban pályára léphetett. A legfiatalabb José Rodriguez 17 évesen és 354 naposan, őt követi Raúl 18 évesen és 78 naposan. Harmadik helyen Iker Casillasszal áll 18 évesen és 118 naposan.

Az mindenképpen pozitívum, hogy ki tudta most használni a csapat az adódó lehetőségeket, mert ez jelenthet egy kis löketet a játékosoknak, ami az élesebb pillanatokban a megfelelő irányba mozdítja el a játékosok teljesítményét.

Koncentráljunk most ezekre, a pozitívumokra mert az utóbbi időben kevés jutott belőlük.

…aki nem is annyira riadt…

 

…vagy tini.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!