Solar iClipse

Fontos mérkőzést láthatnak ma az érdeklődők. Tádzsikisztánban például kiesési rangadót játszik a Pancser Panjsher és Barqi Tokaj Tojik (ez így amúgy is szebb) csapata. De mennyei focit is nézhetünk egy finom kőbányai társaságában.

Nem? Senki?

Ez esetben beszéljünk egy kicsit a Real Madrid meccséről. Talán valamennyivel szórakoztatóbb találkozót láthatunk, mint ha keleti barátainkat néznénk. Bár a madridi, Plzen elleni mérkőzésből kiindulva ebben sem vagyok biztos.

Miben vagyok biztos? Például abban, hogy Lopetegui menesztését követően a legnagyobb fék a csapatból eltűnt, így most már határozottan úgy gondolom, hogy lehet még a csatárok is berúgják a helyzeteket. Vagy nem. Ez sem egy elvetendő ötlet.

Solari már bemutatkozott a kupában és a bajnokságban is, csak reménykedni tudunk abban, hogy a jó szériáját ma is folytatja. Ha a szurkolók szívét elnyeri, még az is lehet, hogy BL-t nyer nekünk az argentin. Egy valamit már jobban csinált, mint Lopótök…

Alapos kutatásom után összefoglalom nektek mit kell tudni Plzen városáról és focicsapatáról:

Most pedig térjünk át Solari utazókeretére. A sérülteken kívül egyedül Lucát hagyta otthon, pedig a 4. kapusként fontos feladat hárulhatott volna rá, de így valószínűleg Llorente fogja a szotyihéjakat összesöpörni. Apropó Llorente, keretbe kerülése kapcsán volt egy érdekes párbeszédem tegnap Zizou kollégával, gondoltam megosztom veletek, mi hogyan véljük az ő helyzetét.

Ha ti máshogy vélitek, akkor kommentekben fejtsétek ki a véleményeteket. Mindenkiére kíváncsiak vagyunk!

Solari láthatóan élvezi minden percét az új kihívásoknak. Én úgy vagyok ezzel az egész edző kérdéssel, hogy ha már Lopetegui nem élte túl az októbert sem, remélem SS komoly erőket fog mozgósítani. Nem gondolom, hogy jót tenne a csapatmorálnak, ha szezon közben egy hónap leforgása alatt 3 különböző edzőt emésztene meg Pérez. De jelen helyzetben nehéz megmondani, hogy mi lenne a legjobb hosszú távon. Solarit az egyik legrosszabb Castilla-edzőnek mondják azok, akik követték a munkásságát, ami alapvetően nem egy biztató előjel, de ha visszaemlékszünk a Zidane-éra Castillájára, akkor emlékezhetünk, hogy vele is igencsak akadozott a gépezet.

Ami Solari mellett szól, hogy talán bátrabban fog az ex-Castillás játékosaihoz nyúlni, ahogy tette ezt Vinivel is hétvégén. Reguilón például az argentin alatt lett kezdő az utánpótlásban, de dolgozott együtt Valverdével is.

Ami a kezdőcsapatot illeti, van egy olyan érzésem, hogy nem Bale köré fogja felépíteni a támadójátékunkat. Szegény walesit zsinórban a 4. edzője tenné csapaton kívülre, szerencséjére viszont van egy Pérez a háznál, aki nem sűrűn vallja be, hogy kidobott száz millió eurót az ablakon.

 

Természetesen Solari megjárta a tiszteletköröket, és sajtótájékoztatókon rendre dicsérte Bale-t, úgy, ahogy Benzemát is.

  • Solari: “Karim is superb in his position.”
  • Ancelotti: “He is the best player in the world in his position.”
  • Benitez: “He is a fundamental footballer for us.”
  • Zidane: “Whoever doesn’t like Karim, doesn’t like football.”

Mindeközben…

Egyébként jót tenne a csapatnak, ha végre a gálánál is kiszakadna a gólzsák. Szüksége van most a játékosoknak egy önbizalom-növelő győzelemre. Nehéz megmondani, hogy éppenséggel mire van szüksége Asensiónak, Bale-nek vagy esetleg Modricnak ahhoz, hogy formájuk a helyére billenjen, de egy könnyed, sok gólos mérkőzés csak nem árthat. Úgyhogy ezt kívánom nekik innen a fotelből.

Ja, és ha Solarinak töke van, Vini kezd.

A mérkőzésünk 21-kor kezdődik, streamen lehet majd követni. Ehhez instrukciókat a jobb oldali oldaldobozaink egyikében találtok, de a komment mezőben is rendszeresen osztunk meg hasznos linkeket.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!