Real Madrid – Plzen: …rózsát terem? (összefoglaló)

A Real Madrid – Plzen mérkőzéssel érkezett el az a megváltást jelentő pillanat, hogy habfehér mezbe bújt kedvenceinknek sikerült megszakítaniuk az 5 meccs óta tartó nyeretlenségüket. A sovány, 2-1-es győzelem alapján pozitív és negatív következtetéseket egyaránt levonhatunk a közelgő klasszikus előtt. Összefoglalunk!

Előzmények

Ha esetleg valaki nem olvasta volna, akkor a mérkőzéshez írt beharangozónkat itt megtekintheti.

Aki nem szeretne plusz egyet kattintani, annak néhány rövid gondolatban következzék a summárum.

Jól indult az idény, de az elmúlt öt meccsen mindössze egy döntetlen és négy vereség lett a csapat mérlege. Így aztán már október végén felbukkantak az első edzőváltást követelő hangok. Nem túl jó előjel ez Lopetegui számára, és egy esetleges újabb pontvesztéssel könnyen a pallón túl találhatta volna magát.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is több kérdés hangzott el az állásával, mint magával a találkozóval kapcsolatban. Így talán kevésbé lehetett meglepő, hogy baszk edzőnk a talán legerősebb elérhető kezdő tizeneggyel indult csatasorba.

Az egyetlen meglepetést az okozhatta, hogy a jobbhátvéd pozíciójában nem Odriozola, hanem Vazquez kapott bizalmat. Ez talán azt a megérzést erősíthette, hogy Lopetegui szeretné gyorsan megszerezni a vezetést, majd annak tudatában a labdabiztos játékot gyakorolni.

Real Madrid – Plzen: a mérkőzés

Előrebocsátom, nem szeretnék túlságosan részletesen elemezni. Nem azért, mert ne lettek volna érdekes jelenetek a mérkőzésen. Hanem azért, mert nem tartom építő jellegűnek egy ilyen sörmeccs momentumainak újbóli elvárását bármilyen más ellenféllel szemben.

Első félidő

Végül tehát kedvenceink a

Navas – Vazquez, Nacho, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco

tizeneggyel kezdték a párharcot.

Az első percektől kezdve érezni lehetett, hogy az akarás ott van a srácokban. Nem tengtek-lengtek a pályán, hanem bizony kapujukhoz szorították az ellenfelet.

Az elmúlt hetek pechszériája nemcsak a fiúkra, hanem a mi türelmünkre is rányomta bélyegét. Így óriási megkönnyebbülést okozott, amikor Vazquez szenzációs beadására Benzema érkezett elsöprő lendülettel a 11. percben, és szerezte meg a hőn áhított vezetést, 1-0. Lucas ritkán ad ennyire zseniális labdát, tegyük el emlékbe. 🙂

Bár a Real uralta a mérkőzést, bőven a Plzen csapatán is múlt, hogy előnnyel mehettek a szünetre Ramosék. Miután lényegében két szélsővel álltunk fel a szélsőhátvédek posztjain, Nacho és Ramos törődött többé-kevésbé a védekezéssel. Viszont nem egyszer játszották ki a lesre állítást a vendégek, ami intő jel lehet a vasárnapi rangadóra nézve. Még akkor is, ha akkor összeszokottabb hátsó négyes szerepel majd, mert Sergio beragadásaira ennek hiánya sem lehet mentség.

Második félidő

Egyik csapat sem változtatott a szünetben. Ebből adódóan a játék képe sem változott. Real-fölény, sok helyzettel, egy-egy elszórt cseh kontrával.

Iscót az 54. percben cserélte le Lopetegui, ami érthető lépés volt, hiszen görbe lábú spanyol cirkálónk sérülésből tért vissza. Helyére az a Federico Valverde érkezett, akinek ez volt a debütálása az első csapatban tétmeccsen. Innen is gratulálunk!

És ráadásul milyen bemutatkozás! Még szinte be sem állt, amikor hozzá került a labda, ő pedig Bale-nek továbbított. A walesi sarokkal tette tovább a kiugró Marcelónak, aki higgadtan emelte át az ellenfél kapusát, 2-0.

Ezek után is meglehetősen biztatóan mozgott a pályán, előfordult, hogy utolsó emberként szerelt. Soha rosszabb debütánst a csapatban!

A meccs Marcelo góljával lényegében el is dőlt… volna, ha nem ügyetlenkedik össze egy szépítést a védelem jó szokásához híven.

A 79. percben Nachót szokatlanul könnyedén kényszerítőzték körbe a térfél közepén, majd a meginduló cseh támadó előtt már sem Ramos, sem pedig Marcelo nem tudott időben keresztezni. Navas nem ért le időben, így szépítettek a vendégek, 2-1.

Egyenlíteniük azonban már szerencsére nem sikerült. A Real Madrid így egy hónap után újra mérkőzést tudott nyerni.

Mindent elmond a találkozóról a 63-37 arányú labdabirtoklás, a 19 hazai lövés a 10 vendég próbálkozással szemben és a 12 hazai szöglet.

Real Madrid – Plzen: egyéni értékelések

Egy külön részt gondoltam szentelni a játékosok osztályzásának, mert a Barca elleni rangadó előtt jó pár megfontolni valót találhatunk.

A kezdő tizenegy

A kapuban Navas kifogástalan teljesítményt nyújtott, a gólról nem tehetett. Viszont az eddigi minta alapján inkább várható belga óriásunk a katalán csörtén, így ez most kevésbé érdekes.

Vazquez jobbhátvédben semmivel nem volt hasznosabb, mint ha háromvédős rendszerben játszott volna a csapat. A gólpassza szép volt, de ennyi az összes jó, ami elmondható. A korábban általam pozitívumként említett tulajdonsága, miszerint jó az egy-az-egy elleni párharcokban, az utóbbi időben rendre nem igaz, és sajnos tegnap sem volt ez másképp. Több kell tőle, ha maradni szeretne.

Nacho és Ramos sem a legjobb formáját hozta, bár előbbinél mentségként fel lehet hozni, hogy Lucas helyett is melózott hátul. Kapitányunk viszont nem egy lesre állítást szúrt el a találkozón, ami könnyen pontokba kerülhetett volna. A Barca ellen ez nem fog beleférni.

Marcelo volt számomra a meccs legjobbja, Iscóval felélesztették az elmúlt rémálmok alkalmával halott bal oldali offenzívákat. A meccs végén hamarabb ment az öltözőbe egy ütközés miatt, de reméljük, a klasszikusra összedrótozzák.

Látod ezt itt? A szívem csak ezért dobog!

A középpályát elintézném annyival, hogy mindegyiküknek volt már sokkal jobb és sokkal rosszabb meccse is. Hozták a kötelezőt, de semmi extrát nem mutattak. Csak ismételni tudom magam – ami elég egy Real Madrid – Plzen csoportmeccsen, az nem fér majd bele egy Barca – Realon.

Bale egy újabb felemás meccset villantott, a feledhető első félideje után a másodikra mintha új patkókat kapott volna. Marcinak adott gólpasszát fogjuk még látni párszor, minimum youtube-összeállításokban. Ha a tendencia marad, akkor egész vállalható meccse lesz vasárnap.

Iscót már Marcelo kapcsán említettem, de ki kell emelni, hogy rengeteget melózott. Akárcsak Benzema, aki meglepő módon a balhátvédünk legnagyobb kihívójává avanzsált a meccs legjobbja címért folytatott harcban. A gólja után is rendkívül éles maradt, rengeteget zárt vissza labdákért vagy passzopció nyújtásáért. Tőle egy ilyen performansz a Barca ellen is megsüvegelendő lenne.

Na, és akkor a cserék

Valverde kiemelkedő volt, talán a meccs legnagyobb pozitívuma.

Mariano alig kapott pár percet, nem is tudott maradandót alkotni.

Asensio… ej, fiam! Egyértelműen rád van a legrosszabb hatással Ronaldo távozása. Elment a kakas a szemétdombról, és a kiscsibe úgy gondolja, hogy akkor mehet ő kapirgálni? Azért nem így működik ez, először fel kéne mászni a szemétdomb tetejére… Mint azt valószínűleg tudjátok, a jelenlegi keretből talán ő a legkedvesebb számomra, ennek ellenére azt kívánom, még csak véletlenül se legyen kezdő a katalánok ellen. Nem lenne rá most jó hatással.

Végezetül pedig Lopetegui

Ha kikapok Ernőtől vasárnap, akkor arra kell menjek, ugye?

A keretválasztása számomra fura volt, bár magyarázható a biztonsági jelzővel. Lucas kezdőbe jelölése bátor, de pozitív lépés volt, ahogy Varane pihentetése is. Viszont Ceballos kihagyását – hacsak nem valami grandiózus terv része a Clasicóra – hibának érzem, akárcsak a cserék kétharmadát.

Valverde remekül szállt be, ráadásul Isco pihentetése is logikus így a sérülése után. Viszont Asensio beküldése szerintem az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye alapján minimum szemöldök-felvonással járt.

Ennél is nagyobb hibának érzem azonban, hogy a klasszis Benzemát Marianóra cserélte, miközben Marcelo láthatóan küszködött.

Összességében azért dicséretet érdemel, mert megmentette a saját állását ezzel a győzelemmel, de ennek értelme csak akkor lesz, ha a Camp Nouból nem vereséggel távozik a csapat.

Real Madrid – Plzen: Összegzés

Ez volt tehát a Real Madrid – Plzen BL-csoportmérkőzés. Magabiztosnak talán túlzás nevezni ezt a győzelmet, de a hétvégi rangadó előtt önbizalmat meríthetnek belőle a srácok.

Folytatás vasárnap a szuperrangadóval, addig is itt egy videó a meccs helyzeteiről.

Első félidő:

Második félidő:

Aztán izzon az a kommentmező minimum vasárnapig!

Hala Madrid!

ui.: A visszavágón jó kis sörpadon ülhetnek majd a fiúk:

ReAlantos

View Comments

  • Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago