Real Madrid – Plzen: Türelem…

A ma este esedékes Real Madrid – Plzen meccs kapcsán sajnos több embert foglalkoztatnak egyéb témák, mint maga a mérkőzés. Emiatt – némileg rendhagyó módon – a beharangozó sem főként a meccsről fog szólni. Ugorjunk neki!

Türelem

Kezdjük azzal, mit is jelent ez a szó:

A magyar nyelv értelmező szótárában leírtak szerint „Az a képesség, készség, amelynek birtokában vki panasz, zúgolódás, lázadozás nélkül megadóan és tartósan elviseli, (el)tűri a kellemetlenség(ek)et, kényelmetlen, nehéz helyzetet, testi v. lelki fájdalm(ak)at, ill. ennek a tulajdonságnak (külső) magatartásban való megnyilvánulása; tűrés.”

Miért jövök ezzel a szóval? Nos, szerintem sokan rájöttetek: a Lopetegui személye körüli pletykák, a menesztéséről és utódairól szóló, többnyire kacsának hangzó hírek miatt esett rá a választásom.

A fentebb linkelt oldal több aktualitást is rejt.

Vegyük például az 1./c pontot: Más(ok) hibái, kellemetlen, ellenszenves tulajdonságai, elvei, magatartása iránt való jóindulatú, megbocsátó elnézés. Úgy vélem, jelenleg minden madridista magába kellene, hogy nézzen, és ezen elvek szerint kéne viseltetnie Julen munkássága irányában.

Vannak-e hibái? E felől kétségünk se legyen, mindenkinek vannak.

Kellemetlen, ellenszenves tulajdonságai? Én személy szerint nem tapasztaltam, de el tudom képzelni, hogy valaki így látja.

Elvei viszont mindenképp, ahogy természetesen valamilyen kialakult, pszichológus végzettségéből adódóan vélhetően szilárd, következetes magatartása is.

Viszont ahhoz, hogy utóbbi kettőnek hatása lehessen egy csapatra, és a kohézió, a kémia kialakulhasson, szükség van egy kihagyhatatlan alapanyagra: időre.

Az elmúlt szezon végén azt mondtuk, hogy Zidane utódjának időt kell adni. Ekkor én naivan azt gondoltam, hogy bármilyen eredmények jöjjenek is (jó, nyilván van az a szint, hogy pl. kieső helyen áll a Real, akkor lépni kell), télig fel sem merül majd az, hogy újból edzőváltáson essen át a gárda. Erre tessék, el sem értük a novembert, és máris az összes sajtóorgánum, de ami még rosszabb, a szurkolók jelentős része is új vezetőért imádkozik.

Nem tetszik ez a pálfordulás a szurkolók részéről, akik júniusban még úgy örültek, hogy sikerült elhalászni a baszkot a spanyol válogatottól…

Mit várok Lopetegui-től?

Valószínűleg gyakran hasonló mostanában az edzőnk ábrázata…

Újfent segítségül hívnám a türelem-szócikket.

Az 1./a pont szerint „Az a tulajdonság, képesség, készség, amelynek birtokában vki a nehézségek ellenére kemény akarattal, kitartóan, állhatatosan törekszik szándékának megvalósítására, céljának elérésére, vmely nehéz, hosszadalmas v. kellemetlen feladat elvégzésére, ill. ennek a tulajdonságnak (külső) magatartásban, tevékenységben való megnyilvánulása; kitartás, szívósság.”

Az bizton állítható, hogy a Zinedine által (át)melegített pad most bárki fenekét perzselné. Így tehát a kellemetlen jelző mindenképp illik erre a munkakörre.

Amit baszk trénerünktől én látni szeretnék, az a kitartás, a szívósság. Ez véleményem szerint abban nyilvánulhatna meg, hogy kitartóan keresgéljen a játékrendszerek között. Rotálja a játékosokat, próbálja meg őket – ha mással nem is sikerül esetleg – a játékidő megadásával/elvételével motiválni.

Én úgy vélem, hogy a januári átigazolási ablak megnyílásáig mindenképp ki kéne tartani mellette. Hiszen az eredmények legalább annyira a játékosok felelősségei is, mint az övé. (Ezt szerencsére hangoztatják is néhányan.) Így ha az edzőt lecserélik, akkor kapjon legalább annyi időt, ameddig a játékosokat is el lehet kezdeni cserélni.

Mielőtt azonban valaki szeretné kiforgatni ezeket a szavaimat… Én személy szerint mind Lopetegui-nek, mind pedig a jelenlegi játékosállománynak megelőlegezném ezt az évet. Ez alól kivétel, ha már január elsején esélytelen a BL-indulást érő helyek egyikének megszerzése. De azért valljuk be, ez nem tűnik reálisnak. (Igen, vállalom: meg lehet kövezni engem az Ördög falra festéséért, ha esetleg ez lesz a helyzet.)

Real Madrid – Plzen: a mérkőzés felvezetése

A bajnokságban a négy pont hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak. Még ha első ránézésre sokkoló is a hetedik hely a bajnokság ezen szakaszában. Voltak vállalhatatlan meccsek, kevésbé vállalhatatlanok, illetve a hullámvölgy előtt kifejezetten tetszetősek is.

A BL-ben viszont kellemetlenebbnek érzem a moszkvai megfázást. Miért?

Bár a Roma ellen magabiztosan nyertünk hazai pályán, a CSZKA elleni vereséggel helyzetbe hoztuk az oroszokat. Az addig kétfősnek titulált csoportból rögtön háromesélyes csata lett. Messze még a hatodik forduló, de mennyivel nyugodtabb lenne az ember, ha tényleg csak annyi lenne a kérdés, hogy első vagy második helyen mennek-e tovább kedvenceink.

A Real Madrid – Plzen találkozó bizonyos szempontból talán a legjobbkor érkezik. A csoport egyértelműen leggyengébbnek titulált csapata ellen egy önbizalom-növelő győzelem elindíthatja a Realt a gödörből felfelé.

Viszont a Real Madrid – Plzen találkozó egyben talán a legrosszabbkor is érkezik. Ezen a meccsen ugyanis nem fogja tudni a maga pártjára állítani a közvéleményt Lopetegui, legyen bármi is a kimenetel.

Real Madrid – Plzen: az ellenfélről

A cseh bajnokság elmúlt 10 évének legjobb csapatáról beszélünk. Ez idő alatt 5 bajnoki arany, 2 bajnoki ezüst, 1 bajnoki bronz, 1 kupa és 2 szuperkupa került a vitrinjükbe.

Ez alatt az idő alatt most szerepelnek harmadszor a BL csoportkörében. Mindkét ezt megelőző alkalommal a 3. helyen végeztek, így az Európa-ligában folytathatták. Érdekesség: a Decima évében szintén egy csoportba kerültek a CSZKA-val, akkor hazai pályán megverték az oroszokat.

Idén az első fordulóban döntetlent értek el ellenük, majd a második meccsen a Roma csapata szabott rájuk egy 5-0 méretű zakót.

Az ellenfelet maximálisan tisztelve, ennél többet talán nem is érdemes róluk mondani. Mert ennyiből is látszik, hogy egy olyan csapatról beszélünk, akit a Realnak álmából felkeltve is le kell győznie. Reméljük, felébred a Real…

Real Madrid – Plzen: mit várok a meccstől?

Lopetegui részéről azt, hogy a Klasszikusra is való tekintettel rotáljon (de ne kapával). Főként azokat, akik az elmúlt időszakban a megszokott színvonaluk alatt teljesítenek. Leginkább Varane-ra gondolok itt, de említhető Modric, Courtois és Ramos is többek között, Asensióról nem is beszélve. Kroos is csak azért kezdjen, mert ő a legutóbbi összecsapást hagyta ki.

Francia középhátvédünk a kakasos mezben felejtette a formáját, azóta is csak keresi…

Én a helyében lehetőséget adnék több olyan fiatalnak, akinek a bajnokságban nem igazán jut szerep. Többek között Vallejo, Llorente, Vinicius és Reguilón is csak a lehetőségre vár.

Én az alábbi kezdőcsapatot látnám szívesen, kommentben érkezzenek majd a ti verzióitok!

Navas – Odriozola, Nacho, Vallejo, Marcelo – Ceballos, Llorente, Kroos – Bale, Mariano, Vinicius

Hová tűnt (nem, nem Damon Hill, hanem) a bal oldali páros?

Tekintve, hogy a Romától hazai pályán egy ötöst kaptak, igazából majdhogynem bármelyik 11 játékossal illene behúznunk a meccset.

A végül majd kiálló tizenegy embertől pedig azt szeretném látni, hogy ha valamilyen módon nem sikerül feltörni az ellenfél által kreált reteszt, akkor ne ragaszkodjanak görcsösen ahhoz. Legyen tökük váltani és valami mást megpróbálni!

Ja, közben van keret:

Szóval szép álmokat, ReAlantos.  😥 Ezek után inkább a

Navas – Odriozola, Nacho, Ramos, Marcelo – Casemiro, Valverde, Kroos – Bale, Mariano, Vinicius

tizenegynek örülnék.

Real Madrid – Plzen: Összegzés

Az eddig történtek fényében szerintem a meccsig mindenképp nagyobb figyelmet fog kapni annál a Lopetegui-téma. A csapat teljesítményének függvényében sajnos az is előfordulhat, hogy a mérkőzés közben is…

Egy Real Madrid – Plzen találkozó bármilyen körülmények között országos egyes. Vagy a csapatok földrajzi elhelyezkedését tekintve inkább kontinentális egyes. Lényeg az, hogy meg kell nyerni. Egyrészt a presztízs miatt. Másrészt pedig azért, mert nem szeretnék a Classicón megbízott edzőt látni. Legalábbis a Real kispadján semmiképp. 🙂

A mérkőzést az új trendeknek megfelelően egyetlen magyar csatorna sem közvetíti. Így nem marad más választásunk, mint magyar idő szerint 21:00-tól streamen követni kedvenceinket.

A végére két dolgot mondanék még:

Türelem!

Hala Madrid!

ReAlantos

View Comments

  • มีระบบแนะนำเพื่อน: ชวนเพื่อนมาเล่น รับรางวัลมากมาย

  • Ufabet เว็บพนันออนไลน์ที่ปลอดภัย มั่นใจได้: เว็บไซต์มาตรฐาน ระบบความปลอดภัยสูง ปกป้องข้อมูลส่วนตัว มั่นใจได้ทุกการเดิมพัน

  • เล่นได้อย่างบันเทิง: เล่นเพื่อความบันเทิง คลายเครียด

  • ฝากขั้นต่ำน้อย: ฝากขั้นต่ำเพียง 100 บาท

  • โปรโมชั่นสุดคุ้ม: โปรโมชั่นและโบนัสมากมาย สมัครใหม่รับฟรีเครดิต ฝากถอนง่าย

  • เล่นได้กับทุกระบบปฏิบัติการ: รองรับ iOS และ Android

  • เล่นได้อย่างโปร่งใส: ระบบโปร่งใส ตรวจสอบได้

  • เล่นได้อย่างคุ้มค่า: โปรโมชั่นและโบนัสมากมาย คุ้มค่า แน่นอน

  • เล่นได้ทุกเกม: เดิมพันได้ทุกเกม ครบทุกค่าย

  • มีเกมให้เลือกเล่นมากมาย: เกมเดิมพันหลากหลาย ครบทุกค่ายดัง

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago