Categories: La LigaÖsszefoglaló

Könnyed győzelem

A Leganes elleni csörte a várt szórakoztató meccset, sok gólt és egy új igazolás bemutatkozását hozta. A Real Madrid csapata meggyőző játékkal diadalmaskodott a még összeszokóban lévő kiscsapat ellen. Nézzük mi is történt.

A meccs előtt a három jelenleg is madridi díjazott mutatta meg az UEFA által megítélt csecsebecséket. Navas nem volt felhőtlenül boldog, hiszen a neki járó taps után kulloghatott a padra 90 percet ücsörögni. Ramos a megszokott stílusával mutogatta büszkén a díját, míg Lukita mintha kicsit meg lett volna szeppenve, hogy mindenki őt nézi, pedig nincs is nála labda.

A Mérkőzés

Julen a Tibó, Dani, Rafa, Sergio, Marci, Kázmér, Luka, Toni, Gareth, Karim, Marco sornak szavazott bizalmat a kezdőbe. A legfrissebb igazolás, Marcsa a padon nézte végig a meccset. A rotációt még nem igazán kezdte el a mester, bár a heti egy meccs ezt nem is indokolja. Azonban Llorente vagy Bodri egy Leganes ellen igazán beférhetett volna, VJr-ról nem is beszélve. Az ellenfélnél két eltéréssel a várható csapat került a pályára. Azaz Cuellar, Juanfran, Bustinza, Siovas, Silva, Eraso, Perez, Gumbau, El Zhar, Santos, Carillo vonult fel a kezdő sípszóhoz.

A meccs elején először Ase rúgta fejbe az egyik ellent térddel, majd Lukita kapott egy sárgát a semmiért (biztos CR fan a spori). Pár perccel később Ase futott el Marci labdájával, majd emelte át a kapust és a kaput. Egy joggal nem befújt tizi után nem sokkal megjött a gól. Egy nagyon okos akció végén Kroos beívelt egy labdát, amit Carvajal fejelt vissza, és a pattanásból jövő labdát Bélus lőtte kapásból, amibe Cuellar csak beleérni tudott. A 23. percben Kázmér összehozta az első 11-esét a csapatban, és ez se volt (nekem) túl egyértelmű. De ez Carillot nem érdekelte, és higgadtan belőtte Kurta kapujába, 1-1. A félidőben még volt néhány szép jelenet, de gólt már nem láthatott a publikum.

A második félidőre energikusabban jött ki a csapat, és alig 2 perc után újra vezetést is szereztek. Ase beadására érkezett BigBenz, és egy védővel való birkózás után érvénytelen gólt szerzett. A(z amúgy elég inkompetens) spori visszanézte, és megadta a gólt. Tíz perccel később Kroos szerzett majdnem gólt, de a kapásból, külsővel eleresztett lövés éppenhogy, de mellément. 3 perc múlva Karim szerzett ismét egy nagyon okos gólt. A gól után bejött Isco Luka helyett, majd pár perc múlva Asensio harcolt ki egy tizenegyest, amit a Capi vert be higgadtan. Később jött még Ceba és Lucas, Ase és Bélus helyére. Azonban érdemleges esemény nem történt már, néhány szebb összjátékon kívül. 4-1 lett a vége.

Rövidebb statisztikázás

A korábbi meccseken megszokott dinamikus, labdabirtoklásra épülő játék megmaradt, a csapat védekezése is jobban működött egyéni- és csapatszinten is. Mindkét félidő második felében tompább volt a csapat, de tegnap ennyi is elég volt. Letölthető videó hiányában bővebb taktikai elemzésbe nem bonyolódnék, de nem is egy Leganes szintű csapat elleni meccs a legalkalmasabb talán.

Karim mind a 33 La Liga ellenfele ellen betalált már, míg Bélus az elmúlt 7 meccs mindegyikén szerzett gólt, ami karrierje leghosszabb ilyen sorozata. Az xG adat alapján látszik, hogy mennyire hatékonyan dolgozott a csapat, hiszen 1,54 xG-ból 3 gólt szereztek (a büntető ebbe a számba nem számít bele).

Még egy emberrel foglalkoznék ismét, mégpedig Kázmérral, hiszen múlt hét után ismét kérdőjeleket vont maga után a szerepeltetése. 86 százalékkal passzolt, és összesen 86 sikeres passza volt (ma mindkettőben Ramos volt a legjobb 114/96%), 3 szerelési kísérlete (Marci a legjobb 4-gyel), 1 interceptionje (Dani, 2), 1 blokkolt lövése, 1 szabálytalansága, és 8! megnyert fejpárbaja, amivel messze a legjobb a csapatból. Mindenki döntse el maga, hogy megéri-e játszatni, vagy nem, de kétségtelenül nem haszontalan a csapat számára.

Egy válogatott szünet következik most a csapatoknak, ami után szeptember 15. napján lesz a következő csörte. Ekkor Baszkföldre látogat a csapat, a Bilbao vendégségébe.

Videós összefoglaló:

 

Raulitás

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago