Categories: BeharangozóLa Liga

Vége van a nyárnak…

…végre lesznek folyamatosan meccsek. Hogy mi? Válogatott szünet? F*ck it. De addig is itt van nekünk a Leganes elleni csörte, végre nem hétfő hajnalba nyúlóan, viszont még mindig minőségi kommentátorokkal. Már ha nem olyan ’szerencsés’, hogy a Spíler 2-t fogni tudja és a jó öreg Ray Hudson mellett dönt a kedves olvasó a TBC-s operaelőadást imitáló arab kommentátorok helyett. Viszont ennél érdekesebb, hogy bemutatkozhat több új igazolás is a Bernabeuban. Nézzük, mire számíthatunk!

Az illendőség kedvéért a vendégekkel foglalkozzunk előbb. A Madrid Budakeszijének kiscsapata tavaly 17. helyen végzett a spanyol első osztályban, ám 14 ponttal gyűjtött többet, mint a legtöbb ponttal kieső Depor. Kiscsapat lévén nem sok pénzük van igazolni (főleg nembesztlíges kiscsapatként), így nagycsapatok tehetséges kölcsönfiataljaival erősítették meg többnyire a csapatukat (a tavalyi idényhez hasonlóan). A kapuba a mostani ellentől érkezett Lunyin, aki akár be is mutatkozhat a Bernabeuban, bár lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás. Nem is az ő szempontjából, hanem a királyi gárdáéból, hiszen az eddig védő Cuéllar 4 gólt kapott az ezt megelőző meccseken. A védelem két szélén, szintén két kölcsönjátékos szereplése várható (Jonathan Silva a Sportingból, míg Juanfran a Deporból), míg középen a tavaly is itt játszó Siovas-Munoz páros kapott szerepet az előző két körben. A középpálya közepén a Granadától a nyár folyamán érkező Ruben Perez társult a tavaly is leganesi Gumbau mellé, a jobb szélen a már ismerős El Zhar, a balon pedig a Lorca csapatától érkező Ojeda várható. Az eddig mindkét meccsen használt 4-4-1-1-es számon hívható rendszerben a Southamptontól kölcsönkért csatár (Carillo) mögött a tavaly nyáron érkezett Eraso szerepelt eddig. Első ránézésre elég összeszokatlan társaságról van szó, és ez második pislogásra sem lesz jobb, hiszen 19 játékos távozott a nyáron tőlük (ingyen, pénzért, kölcsönbe, vagy épp kölcsönből vissza), közülük többen fontos játékosok voltak az előző szezonban. A helyükre érkezett 21 játékos (szintén ingyen, pénzért, kölcsönbe vagy kölcsönből vissza), köztük az ukrán fiú mellett még egy Madridi játékos, név szerint Óscar Rodríguez, aki tavaly a Castillát erősítette, de a kupa első körében a nagyok között is szerepet kapott.

Idén a bajnokságban csak baszkodtak, ugyanis Bilbaóban kezdtek (2-1-re baszkodták el őket a hazaiak), míg az előző fordulóban a Socik mentek vendégségbe, ahol 2-2 gólt baszkodott egymásnak mindkét csapat. A legjobb gólszerző eddig El Zhar, aki 2 gólt b…ólintott volna a kapuba, ha nem 171 centi magas lenne, de azért lábbal is jó lesz, főleg ha ilyen ütemben termeli a gólokat. Az új edző (mert Garitano 5 év után, ki nem találjátok, hogy hova igazolt: hát Baszkföldre, azon belül is a Sociedadhoz) Mauricio Pellegrino, aki egy erős versenyben megnyerte a ’ki ég nagyobbat, miután elhagyja a csoda Alavest’ versenyt Theo barátunk előtt (aki épp az előző leganesi edző kezei alatt dolgozik Baszkföldön, muhaha), hiszen a Southamptontól 9 hónap munka után elzavarták.

Tavaly hazai pályán 2-1-re nyert a királyi gárda, míg az Estadio Municipal de Butarque zöld gyepén 3-1 lett a vége, szintén a Real javára. Térjünk is át a hazaiakra, hiszen történtek dolgok múlt hét óta. A fentebb megénekelt Lunyin távozott, míg a hetes mez új gazdája megérkezett Mariano személyében (#Marcsa7). Ez előrevetíti, hogy a tegnapi napon Borja távozhat (Sevilla, Betis és Espanyol érdeklődik, a megoldást kéretik alkoholos filccel aláhúzni). Végül egyik sem talált, mert a Levante lett a befutó érte. További változás lehet még tegnap, hogy Casilla és Coentrao is távozik valahova (a portugál a Rio Ave csapatában kötött ki). Továbbá csütörtökön az összes díjat besöpörte a csapat az UEFA díjátadóján: legszebb gól, legjobb kapus, -védő, -középpályás, -támadó és -játékos. Szóval érdemes a meccs kezdése előtt benyomni a streamet egy jó 10 perccel, hiszen lehet gyönyörködni a még Madridban lévő játékosokban (Jorge Mendes is biztos nézi kéz-a-kézben Cével), és a kiválasztottak röhöghetnek a spíleres csaj bénázásain is.

Bélus tavaly cséká is volt a Leganes ellen

Marcsára csak egy rövid gondolat erejéig térnék ki. Illetve kettő. Egyrészt, cső újra köztünk. Másrészt, az, hogy a hetes mezt választotta (mondjuk a megüresedő Borja mezszám helyett), már most egy céltáblát helyezett a saját hátára a madridista társadalom Cét szerető része számára. Tökös húzás, de az , hogy helyes-e csak idővel dől el.

Ami a meccset illeti, az eddig gondosan a gyári csomagolásban tartott újoncokra lejárt a 14 napos visszaküldési garancia, szóval néhányukat megszellőztetheti a mester a Bernabeu zöld gyepén (én kettőre számítok), és a két VB-döntőző is visszatérhet a kezdőbe. Jó meccsnek nézhetünk elébe, hiszen eddig a Leganes támadójátéka jól működött, ahogy a Real Madridé is, és a védekezés mindkét oldalon hagyott maga után kívánnivalókat. Minden más kiderül este a pályán.

A meccs 20:45-kor kezdődik, streamek az oldaldobozban, tippelde pedig 19:15-ig kitöltendő.  Hala Madrid!


Mielőtt a Tippelde űrlapjába botlanátok… Itt van az előző La Liga Tippelde 2. helyezettje (Dszab9) és a VB-Tippelde – Real Madrid-érdekeltségű meccsek győztese (Variandi) által küldött fotók a nyereményekről.

Sőt, még a tavalyi La Liga Tippelde nyertese, Bacsnel is küld majd fotót, mert a 3D alpakát mindenki látni akarja az új gazdája birtokában!  😎

Tehát: élesedjen a verseny, mert nem akarjuk, hogy a nyeremények rajtunk maradjanak jövő tavasszal!!!44!4!


A Tippeldében különösen figyeljetek ezekre: a korábban megadott név+mail cím; a Real által lőtt gólok száma megegyezzen a játékosoknál jelölt gólok összegével; 19:15-kor zár a Zűrlap! Játékra fel – link itt, ha a beágyazott verzió nem működne!

 

Raulitás

Share
Published by
Raulitás

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago