Categories: BeharangozóLa Liga

BL-döntő felkészülés 3/3

Búcsúzik a Liga, a szezon utolsó meccsén a Villarrealhoz látogat szeretett Madridunk. Igazán tétje már nincs az összecsapásnak (a Real matematikailag még odaérhet a második helyre, de ennek pont annyi az esélye, mint Benzema aranylabdájának). Mit nyújthat a meccs számunkra? Beharangozunk!

Ha esetleg a bevezetésből nem derült volna ki, ez az utolsó meccsünk a BL-döntő előtt. Vessünk egy rövid pillantást az ellenfél, a Villarreal szezonjára:

Tavalyhoz hasonlóan az ötödik helyen végeznek, ez a meccs kimenetelétől függetlenül biztos. Bár a Barcelona oda-vissza megverte őket, a két madridi gigász ellen eddig veretlenek: hazai pályán verték az Atletit, idegenben döntetlent játszottak ellenük, mi pedig jótékonyan adtunk nekik három pontot ősszel a Bernabéuban. Jó lenne ezen veretlenség ellen tenni valamit… 🙂

Miután a legutóbbi nyáron távozott tőlük egy-két meghatározó ember, mint pl. Musacchio vagy Soldado, kellett némi pótlás. Utóbbi helyére érkezett kölcsönben Bacca a Milantól, előbbi helyére pedig az a Ruben Semedo a portugál Sportingtól, aki azóta nem (csak) sportszakmai szempontból nyújtott bűnös teljesítményt… Február óta nem találtam róla hírt, elvileg előzetesben ül. Nem tudom, mikor volt utoljára ilyen a futball világában, kommentben lehet engem felvilágosítani.

Az ősz egyik legjobbja azonban nem egy új érkező, hanem a tavalyi idényben berobbanó Bakambu lett, aki 9 góljával a bajnokság élmezőnyében állt. Hogy a tavasz legjobbja biztosan ne lehessen, arról Kína tett, ahonnan befutott érte egy 40 milliós ajánlat. Erre már a Villarreal sem tudott nemet mondani, így télen Keletre költözött a kongói focista.

Bizonyos értelemben ő lett a legdrágább afrikai futballista – azért ehhez jócskán hozzájárult a kínai átigazolási szabályzat

A csapatot azonban láthatóan ez sem vetette vissza; a meccsek számában rekorderré előlépő Bruno, a lassan talán klasszissá érő Castillejo, a köreinkben hírhedt Cserisev, a kapuvasak között bravúros Asenjo, és még meccsenként egy-egy előlépő játékos az Európa-liga jövő évi főtáblájára segítette a Sárga tengeralattjárót. Jól fog jönni nekik a Bakambuért kapott 40 millió a nyári átigazolási időszakban.

A mieinkre rátérve: ha nyerünk, az Atleti pedig vereséget szenved, akkor a gólkülönbség miatt mi végzünk a második helyen. Azért ehhez ne fűzzünk vérmes reményeket… Városi riválisunknak itt szeretnénk gratulálni az Európa-liga megnyeréséért! Reméljük, az európai Szuperkupa döntőjében találkozunk velük.

A mieinkről nem hiszem, hogy bármi meglepőt tudnék írni. Mindenki játékra kész, vagy rövidesen az lesz. Mivel azonban ennek a meccsnek alig maradt tétje, így fejben talán már mindenki a Liverpool elleni döntőre gondol.

Ennek fényében érdekes lehet, hogy milyen kezdőt küld fel Zidane. Próbál inkább a fiataloknak egy utolsó esélyt adni a szezonban, pihentetve ezzel a legnagyobb sztárokat, vagy próbál inkább a döntőre készülni egy erős tizeneggyel? Ez bizony a Tippelde szempontjából sem jelentéktelen kérdés.

Az edzésen hajtanak a srácok – reméljük, nem papírrepülőt

 

Bizakodjunk egy izgalmas, (főleg vendég)gólokban gazdag meccsben, és szurkoljunk azért, hogy a sérültlistánk a meccs után sem bővül új taggal!

A meccs 20:45-kor kezdődik, és a Sport2 közvetíti.

Hala Madrid!

Az idei utolsó Tippelde:

ReAlantos

Share
Published by
ReAlantos

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

3 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago