Categories: BeharangozóLa Liga

Harc a második helyért?

A rekordot jelentő 150. BL sikert követően a hazai bajnokságban kell eleget tennünk a kötelezettségünknek. Dacára a ténynek, hogy számunkra már rég lefőtt a kávé, mindössze az maradt nyitott, hogy második vagy harmadik helyen zárunk. Meglátjuk a kezdőből, hogy valóban fontos, hogy a dobogó melyik fokán végzünk vagy csak Zidane próbálta eladni a meccset. Beharang következik.

A Spanyol pontvadászat 35. fordulójához is elérkeztünk, s ennek alkalmából a Leganes látogat el a Bernabeuba. (Hogy leporolja a gyepet a keddi Bayern mérkőzésre.) Sajnos csupán tényleg annyi tét maradt, hogy a dobogó alsó vagy középső lépcsőjén végzünk. Pedig tavaly ilyenkor nagyban folyt a bajnoki címért a hajrá. Egy évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon a ligadöntő második állomásaként a Valenciát fogadtuk. Akkor José irányításával azon rugóztunk, hogy nem férhet bele pontvesztés. De egy évvel korábban, 2016-ban is maradt még tétje az április 30-ai látogatásunknak a Real Sociedadnál. És ennek Zidane volt az oka, aki sírból hozta vissza a szezont. Norma foglalta össze miképp tekintettünk a mesterre. (Itt a teljes poszt.)

„Mióta Zidane átvette a vezetőedzői posztot, sikerült visszakerülnünk a bajnoki harcba, illetve a BL döntő is kis lépésre van már csak. Igaz, mindez nem Zidane edzői zsenialitásának a műve, nagyban kellettek hozzá az éllovas okbotlásai is.”

Még egy évet korábbra ugorva szintén más volt a szituáció. Carletto utolsó évében április 29-én fogadtuk az Almeria csapatát. Akkor Iron interjúvolta Ancelottit. Többek között a bajnokságról, CR gólképtelenségéről, Ödegaard lehetséges szerepléséről. Azonban két másik témát elevenítenék fel, Casillas és Bale-ről frissiteném fel az emlékezetünket.

Első kérdés: Bale miért a kezdő tagja folyton, amikor hónapok óta bűnrossz formában van, és többnyire kerékkötője a csapat játékának?

Ancelotti: Nos, egy: Bale azért kezdő, mert fontos tagja az alapcsapatnak. Kettő: csipkebokorvessző.

Riporter: És ez még megvan Ikernél  is?

Ancelotti: Nos, Iker egy legenda…ennyi legyen elég. És lehet, hogy ez az utolsó szezonja a klubnál. Megérdemel egy méltó búcsút.

Hát igen, azóta Iker már nem Madridban őrzi a hálót, helyette van egy Navasunk, aki mostanában potyázgat szépen. Lehet, hogy az utolsó szezonja a királyi gárdánál? Ki jöhet helyette? Annyi biztos, hogy de Gea előrelépés lenne, és Bale szekere is erőteljesen kifelé áll. Ti, mit gondoltok? 

Vissza a jelenbe. 

A Leganes jelenleg 40 ponttal a 15. helyen áll a bajnokságban, ami már a középmezőny vége felé van, de a 10. helyen tanyázó Celta is fogható, mert csupán 5 ponttal gyűjtöttek többet. Így minden pont, amit a Real ellen megszereznek kincset érhet számukra. Egy esetleges győzelem esetén a 11-12. pozicióig ugorhatnak fel. Így nem csoda, hogy Aiser Garitano kiadta a parancsot: „This game gives us the possibility, let’s go for it, we don’t have other mentality.”  („Ez a mérkőzés egy lehetőség a számunkra, meg kell ragadnunk az alkalmat, csak így állhatunk hozzá.”-Szerk.)

Mindezek alapján számíthatunk, hogy kaparni fognak és nem feltartott kézzel érkeznek a Bernabeuba. Továbbá az is kiderült nyilatkozatából, hogy Alex Szymanowski, Ezequiel és Omar Ramos biztosan nem jut lehetőséghez. Viszont még így is van, akikre figyelni kell. Példának okáért, a két legtöbb góllal rendelkező játékosuk, Gabriel Pires (5) és Javier Eraso (4) ott lesznek. A vendégek valószínűleg az erősségeikre fognak alapozni, azaz a kontrákra.

Bevallom, elég nehezen fogtam hozzá ehhez a beharanghoz, és ennek hangot is adtam a szerkesztői közös chatben. S meg is lett a gyümölcse, mivel Raulitás és ReAlantos a segítségemre sietettek (mint a sportszeletes csávó).

Raulitás: feltehetőleg 22 játékos lesz, 4 egyéb fickó. Összesen 4 kesztyű és 2 zászló lesz ennyi embernél. Ebből kiszámolhatnád egy ember átlagos zászlóbirtoklását, és kesztyűhordását

 

ReAlantos: Segítek: Annak valószínűsége, hogy egy adott játékoson lesz kesztyű, ha feltesszük, hogy egy kézfejre csak egy kesztyű kerül, és minden kesztyű játékosra kerül, illetve két jobb- és két balkezes kesztyű van:

p=1-(21 alatt a 2)^2/(22 alatt a 2)^2=21/121

ha jól számolom.

Úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni a kollégáknak a kíváló szakmai segítséget. 😀

Na, de némileg komolyabb vizekre evezve, a Real kapcsán is van megemlítendő dolog. Hiszen Isco és Carvajal orvosi jelentése kissé megcsavarta a helyzetet. Aki esetleg lemaradt volna, Isco a müncheni meccs korai szakaszában esett a vállára, miután Boatenggel találkozott. A felépülése egyelőre kérdéses, ahogy a keddi szereplése is. Jobbhátvédünk szintén ezen a találkozón szenvedett sérülést. A második félidőben kellett leballagnia, mert izomsérülése miatt nem tudta folytatni a meccset. A visszatérése szintén nem derült ki, bár sok oldal 2-3 hetet ír, azaz, ha továbbmegy a királyi gárda, akkor a BL fináléban szerepelhet.

Sajnos Carvajal kidőlése súlyos érvágás lehet, mivel védők tekintetében amúgy is csehül állunk. Jolly Jokerünk, Nacho még nem épült fel, ezért Hakimi juthat szóhoz mind a mai, mind a keddi mérkőzésen. De további cserékre is számítok a védelemben, mert Vallejo válthatja a Varane-Ramos páros valamelyikét, hogy legalább az egyik szusszanáshoz jusson. És, ha már pihenésről van szó, akkor Marcira is ráférne. Neki szerencsére elérhető a cseréje, Theo személyében. A középpályán Llorente és Kovacic kezdésére számítok, és netán Ceballos is beugorhat az utolsó pár másodpercre. Elöl Bale, Mayoral vagy esetleg Benzema jöhet szóba. Azonban mivel Zidane-ról van szó, ezért semmiképp nem ebből kell kiindulni. Ki tudja milyen kezdőt álmodott meg a ma koraesti bajnokira?

Kezdés: 18:30

TV: Sport 2.

A tippeket 17:15-ig várjuk. 

Zizou

Share
Published by
Zizou

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago