Categories: BeharangozóLa Liga

Felesleges derbi (Real Madrid – Atletico Madrid)

Vajon fel tud-e pörögni egy kemény ellenfél ellen a Csapatunk akkor, amikor a hangszórókból nem érkezik a BL-himnusz? Ez a kérdés. Válasszatok. Igen, fel tud pörögni, mert az Atletico elleni meccsek bírnak akkora presztízzsel, hogy ne legyen gond az egyéni és csapatszintű motivációval.

Éles lesz a csapat, mert ahogy bennem is, úgy bennük is tüskeként maradt az őszi bajnoki, ahol úgy lett 0-0 a meccs, hogy rég nem látott módon domináltuk agyon a találkozót, kétszer annyi alkalommal próbálkoztunk kapura lövéssel (7-14), és 66%-ban birtokoltuk a labdát. ÉS MÉGSEM TUDTUNK NYERNI.  🙁

De most ez most nem fordulhat elő.

Felpörögtünk, nem csak a BL-ben, hanem hazai terepen a hispán pontvadászatban is beindítottuk a gépezetet. Azt a gépezetet, amely az elmúlt 15 találkozóból (minden sorozatot figyelembe véve) kétszer kapott ki, de a tendencia vitathatatlan: most ad a gép.

Most nem az a kérdés, hogy nyerünk-e, hanem az: mennyivel.

Egyénileg is majdnem minden játékosunk csúcsformába került. Legyünk engedékenyek és Ronaldót meg se említsük: Varane tanári játékot mutat a védelemben, Ramos vezéri szerepét újra kimaxolja, Marcelo és Carvajal ismét 110%-on dolgoznak, Kroodric-ra nincsenek szavak, Benzemára vannak, de mint mondtam, legyünk engedékenyek.

Jó látni és jó nézni ezt a mostani Realt.

Nyerni fogunk. Mert ZZ az első ATMA elleni meccse után (0-1 nekik) megmondta: többet nem fog akaratgyenge, leszarom hozzáállással pályára lépni az ő Real Madridja a városi rivális ellen. Azóta Cholo már a döntetlennek is örülhet.

Ma nem fog. Odab*szunk nekik, az első negyed órában már vezetni fogunk, aztán lekottázzuk a Juve elleni meccset és a találkozó második felében, nagyjából a 60. perctől ismét fokozva a fordulatszámot beviszünk még egy-két találat.

GYŐZELEM!


Az Atletico bitang jó formában van. Az elmúlt 15 meccsükön kétszer kaptak ki. Egyszer a Barca ellen (akik ellen ki lehet kapni), egyszer a Villarreal ellen (ez viszont meglepő volt). A 15 meccsből 11 alkalommal gólt sem kaptak. A védelmük és a csapatszintű védekezésük kegyetlen jól működik. Ezt feltörni nem lesz egyszerű még nekünk sem.

Viszont a szezon elejéhez képest egy Diego Costával jobb a támadópotenciáljuk, aki mellett az ősszel a saját közönsége által többször kifütyült Grízember is kivirágzott. Bár még mindig jellemző a csapatra a patikamérlegen kiszámolt 1-0-ás győzelem, de tény: elhagyták ezt, mint állandó vezérfonalat és nem restek megszórni az ellenfelet.

 Costa pedig nem elsősorban a góljai miatt (11 meccsen 3) upgrade a matracosoknak, hanem a jelenléte, a habitusa, az ellenfél vegzálása miatt. Ő az Cholónak, ami Benzema Zidane-nak. A kulimunkát szívesen elvégző támadóposzton szereplő játékos. Ne várjunk mást: Ramost próbálja majd meg kipirosozni az előember. Ez a legfontosabb párharc az egész meccsen.

Cholo tudja, hogy jó nekik az egy pont. Ezért kontrára állítja be csapatát, mély, jól záró védelem mellett. Már a 0-0-val is elégedett lenne.


A Barcelona novemberben nyerte meg a bajnokságot. Ma az előnyük a második Atletico előtt 12 pont. Tehát a címre visszatérve: mindkét madridi csapat a saját nemzetközi kupatörténetét tartja fontosabbnak, mint a már lefutott bajnoki szezont. Nyilván nyerni a városi derbin mindig óriási dolog, ám a BL-ben való indulás joga mindkét csapatnak fix, így pedig mindegy, hogy második vagy harmadik az adott csapat. Egyiket sem nézik sokba, de mindkettő biztosítja a szükséges minimumot.

A magam részéről tehát egy ízig-vérig harcos, feszült városi rangadót várok, de akkor sem fogok meglepődni, ha óvatosabb, lassabb focit fog bemutatni mindkét csapat, hiszen jönnek a BL és El párharcok második meccsei.

Ti hogyan gondoljátok?


A meccs 16:15-kor kezdődik, a Sport1 közvetíti a találkozót.


TIPPELDE! 14:45-ig van időtök leadni a nyertes „szelvényt”.  😉

Jose

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago