Categories: La LigaÖsszefoglaló

Önbizalom és egyéb remek dolgok (Real Madrid – Utcai Harcosok)

A Beharangozóban tuti hazai sikert, CR duplát és egy Bale-gólt vizionáltam. Reméltem, hogy nem sérül le egy játékosunk sem és biztos voltam abban, hogy legalább egy gólt kapunk. Mindezt megvalósulni látni… majdnem remek érzés. Mert a remek érzést nem ezek, hanem az a tény okozza, hogy ismét nyomást gyakoroltunk a Barcelonára! Na, gyerünk tovább, mert még ennél is rózsaszínűbb dolgok várnak rátok! 

Nincs is semmi be-, vagy felvezetés, csapjunk a pink dolgok közepébe!

Cristiano Ronaldóra nincsenek szavak, ezért jöjjön egy kép:

Sőt, Ronaldo annyira jó, hogy még egy képet megérdemel!

Finom, ugye?

De itt egy újabb #ff69b4 (CMYK-ban keresse vissza, aki kíváncsi a kódra) dolog: BIG BENZ 23 CR7 által szerzett bajnoki gólnál volt a kiszolgáló. Természetesen nincs más Real Madrid játékos, aki ennyi alkalommal kínálta meg gólpasszal a portugál ászt.

Ugye, hogy csak szeretni lehet őket?

A mérkőzés statisztikái remekül visszaadják azt a brutális dominanciát, amit láthattunk is a pályán:

Passzok száma 803 – 257.

Sikeres passzok száma: 739 – 191 (92% – 74%)

Kulcspasszok száma: 12 – 3 | Itt muszáj megemlíteni, hogy a csereként remekül beszálló Marcelo és Bale adta a legtöbbet (3-3), Carvajal 2, Benzema 1 kulcspasszt osztott ki.

A legpontosabb játékosaink Ramos (98%), Marcelo (97%), Llorente (96%), Bale (95%) voltak.

Lövések száma 14 – 4. A legtöbb lövést természetesen a Csodálatos Tavasz 2.0-át bemutató CR (4) és Bale (4) eresztette meg. BIG BENZ és Isco 2-2-vel követik a társakat.

Kaput eltaláló lövések száma 6-4.

8 alkalommal kellett szerelniük a játékosainknak (Case – 3, a legtöbb), 3 alkalommal felszabadítaniuk, 15 esetben pedig a passzt csípték el a vendégjátékosoktól (Nacho 5, Case és Theo 3-3 alkalommal).

Ugyanez a Getafe esetében: 13 szerelés (és 21 sikertelen szerelési kísérlet), 23 felszabadítás, 11 labdaszerzés.

Nnnna! Ezek után csak annyi dolgom van, hogy leírjam: ez a Getafe pocsék játékot mutatott be a focipályán tegnap, ráadásul míg mi focizni, ők harcolni akartak. Ez a kép a meccs előtti adatokat mutatja.

A 456-hoz újabb 18 szabálytalanság érkezett tegnap. Nyilván szabálytalanság és szabálytalanság közt hatalmas különbség lehet, de amikor Nacho és Theo is vérzik, akkor nem arra jutok, hogy apró taktikai szabálytalanságokkal él a Getafe.

A tökéletesen szürke csapat. Ezt írtam a szerkesztői chatben a meccs után. Mármint a Getafe. A harcmodor mellé nem tudok egy (nemhogy több) olyan jellemzőt berakni, ami a fociról szólna. A védekezésük ellenünk nagyon gyér volt, bőven lehetett volna ez 6-1 is (meg 6-0, szerintem Nacho labdát ért először, másrészt viszont nem kellett volna a szerelést elkezdenie, nem volt túl jó helyzetben a támadó), támadójátékuk nem létezett. Középpályájuk egybeolvadt a védelemmel. A mieink pont jól reagálták le csapatszinten az ellenfelet. Lassan, türelmesen felőrölték őket és a 2. gól után csak a különbség volt kérdéses.

Egyéni szinten már más a helyzet nálunk. Nem volt túl sok, vagy egész meccsen át tartó homály teljesítmény, de egyről muszáj megemlékeznünk, mert nem először látjuk ezt, és a csapat látja kárát ennek.

ISCO.

Vagy nem kap rendes, letisztult utasítást Zidane-tól, vagy nem tartja azt be, vagy egyszerűen ilyen formában van. Ám tény, hogy a támadóharmadban túl sokszor hoz rossz döntést. Körülményes, lassú, felesleges. Sokadik meccsen. Tud ő ettől sokkal hatékonyabb is lenni, de most nincs a csapat javára. De fontos megjegyezni, hogy a támadóharmadban mutatott játékára igaz ez. A pálya középső részén és a labdakihozatalokban továbbra is jól teljesít, megjátszható. Ám hiszem, hogy nem csak ennyit kér tőle Zidane és bármennyire is imádom a görbe lábút, magának köszönheti, hogy most a padon látnám inkább, mint a kezdőben. No, persze a PSG ellen ZZ úgyis labdajáratást fog használni, nézzétek majd meg, ott fasza lesz Isco.  😉

Casemiro a másik, aki szerencsére „belenőtt” a szerepbe. Már az első félidő végére képes volt hasznos és aktív tagja lenni az előrejátékkal szöszmötölő hazaiaknak. Viszont amikor 10-ből 10-szer egyből hátra adja a labdát, akkor kisípol a gőz a fülemen, mert nem mind a 10 esetben kényszeríti erre az ellenfél. Lehet, hogy 6, vagy 7 alkalommal. De akkor is ott van pár olyan eset, amikor az ellenfél kapuja felé fordulhatna labdával, és ő lenne az, aki elindítja a build-upot. Ezek azok az esetek, amelyeket nem mutat ki statisztika, de aki látja a ki nem használt lehetőséget, az velem együtt bosszankodik. Ez ugyanaz a helyzet, mint pár poszttal korábban CR és Bale jó helyre, jó időben való beindulásainál a Kroostól és Modrictól soha meg nem érkező labdákat hiányoltam. Casemiróra visszatérve, a második félidőben sokkal hasznosabb középpályás játékot játszott, ami már az én kőszívemnek is elég volt. Ok, Remy marhasága miatt majdnem egy félidőt emberelőnyben tolt a csapat, de ettől még az egyéni feladatokat meg kell oldani.

Llorente másodszor kezdhetett a csapatban, most a helyezkedéséből egyértelműen látszott, hogy Zidane Dani Carvajal tehermentesítésével bízta meg. Azaz, ha Dani fent van és labdavesztés történik, akkor azt az oldalt Marcos biztosítsa. Ezt meg is tette – egy támadófeladatok nélküli Modric-posztot kapott és hozott le.

A BBC tagjai ezen a meccsen jól teljesítettek. Bale most szabadabb szerepben játszhatott, mint a legutóbbi két meccsen; illetve megemlítem, hogy az utolsó 3 kezdőtagsága esetében 3 különböző poszton szerepelt. Az se lehet túl könnyű. Benzemáról talán elhihetjük, hogy legalább az előkészítésekben magára talál, ami labdát felpasszolt CR-nek, az csodálatos volt. Igen, az ilyen egyszerűnek tűnő passzok azok, amelyeket mégis ritkán látunk, pedig kivesz a játékból rögtön számos védőt és azonnali nyomást helyez a leghátsó játékosokra. CR-ről fentebb írtam pár hozsannát, az első gólja annyira higgadt és okos volt, hogy most is, miközben ezt írom, mosolyra húzódik a szám. Tényleg, szeretem az eszes-finEszes megoldásokat.

A védelemből akkor tudnék bárkit kiemelni, ha támadott volna a Getafe. De amikor Ramos sokszor a felezőn túl indítja a támadást, amikor Theo ismét biztató teljesítményt tesz le, amikor Dani inkább támadószélső, akkor azért kijelenthetjük, hogy a védekezéssel nem kellett sokat foglalkozni. Nacho esetéről már írtam fentebb.

A cserékkel most jól dolgozott Zidane, Asensio majdnem gólpassza Bale-nek azért a nagybetűs művészet volt. Marcelo felvehette a meccsritmust és szlalomozhatott, gyakorolhatta a beadásokat (CR-nek gólpassz…), Kovacic pedig nem esett ki a ritmusból – a háromból ketten tuti kezdők lesznek a PSG ellen.

Jó, hogy túl vagyunk ezen a meccsen. Minden, ami fontos volt, megkaptuk. Minden, ami kárunkra lett volna, elkerült minket.

Videós összefoglaló:

Jose

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago