Categories: BeharangozóLa Liga

Állva halni meg

Helló…

Itt vagytok?

Hahó! Hol vagytok? 

Jó, nem erre vágytunk. Arcul csapott és földbe döngölt. Hittük és akartuk, buktunk és zúgolódtunk.

A Real Madrid 105 éves történelmében többször volt sikertelen szezon, mint sikeres. A 2017/18-as egy újabb sikertelen szezon, amit most már csakazértis kísérjünk figyelemmel, mert erről szól a hűség!

Rossz látni a csapatot? Nem tetszik a játék képe? Gyere és olvass, írj a kommentmezőbe, kövesd ott a történéseket. Nyomd be a livescore-t, az eredmenyekPONTcomot és nézd a Discoveryt, miközben 2 percenként rápillantasz a mobilodra és 4 percenként 5 másodpercre átnyomod a sportcsatornára. Foglald le magad, ha nem bírod nézni a szenvedést, de ne hagyd el teljesen a csapatot, mert most nem megy. Nem elegáns.

Jó, kiábrándító a helyzet. De tudod mit? „Menj vissza a kályhához.” Keresd meg azt a dolgot, azokat az értékeket, azokat az emlékeket, amelyek miatt madridista lettél. 

S ha azt hiszed, ez csupa érzelgősség, meg kell, hogy cáfoljalak. Ha végig ott/itt maradunk a Csapat mellett, megfigyelhetjük a változás apró jeleit, az állandóság bosszantó bizonyítékait és levonhatjuk a következtetéseket a közeljövőre. Biztosíthatlak, ebben a blogunk (evribádi, aki posztokat, kommentek ír) igazán jól teljesít. Jobban, mint ZZ a Copa del Reyben!

***

A mérkőzésről: 

16:15-kor kezdődik. Csapatunk a Mestallaban fog szenvedni, amit TV-n keresztül a SPORT 1 juttat el hozzánk. A bajnokság 21. fordulójában járunk és (egy meccsel kevesebbet játszva is) biztosan kijelenthetjük, hogy a Real számára új, minibajnokság indul, ahol az első helyet a második jelenti.

Ha igazak a hírek és a BBC-vel kezdünk, akkor készüljünk fel a vereségre.

Nem, dehogy vagyok károgó varjú. De nem bízom már ebben a játékrendszerben a kezdők  és a Valencia jelenlegi erejét figyelembe véve. Természetesen benne van a gól a csapatunkban, de a Deporral szemben a Valencia bőven képes majd tartós nyomást kifejteni a védelmünkre és itt jön a lényegi kérdés: a csapat védelme.

Nem, dehogy a négy védőre gondolok. A védekezésre, mint csapatszintű mozzanatra. A védekezésre, ami egységet, tudatosságot, koncentrációt, határozottságot, munkát kíván.

A Leganés elleni csoda óta nem telt el annyi idő, hogy józan gondolkodással bármilyen taktikai újítást várhassunk el Zidane-tól. Hogy is tehetnénk, ha egész szezonban nem láttunk tőle újítást? A formációváltás nem teljesen egyenlő a taktikai változtatásokkal – fontos megjegyezni.

A keretből kimaradt Ramos, Ceballos, Isco.

A Valencia már nem az a Valencia, akikkel ezt a meccset játszottuk a szezon elején:

Valamint erről emlékezetes még az a meccs:

 

Jobbak, mint akkor voltak. Ez igaz akkor is, ha a legutóbbi bajnokijukat elvesztették. Ott az 52. percben Gabrielt, a 87-ben Vezót állította ki a spori. Két kezdő belsővédő. Egyikük a csapatkapitány. Így aztán, ha bízhatunk valamiben, akkor az a helyettesek gyenge egyéni és páros teljesítménye.

Mert abban nem bízok, hogy a Kupában elfáradtak – hiába a túlórázás. Hiszen továbbjutottak és ilyenkor az izmok is hamarabb regenerálódnak. Főleg, ha a Real Madrid jön vendégségbe. Az a csapat, amelyik 2013-ban nyert utoljára bajnokit a Mestallában.

A Real győzelmét a bukmékerek 1,57 – 1,65 közé eső szorzókkal adják. A Denevérekét 4,75 – 5,25 közé oddsokkal. Szerintem nincs igazuk.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi állapotokat figyelembe véve a vendéggyőzelem a meglepőbb. (Tudom, ha nem veszem figyelembe a jelenlegi állapotokat, akkor esélyes sincs a Valenciának, mert hát mi vagyunk a VILÁG LEGJOBB CSAPATA! Zidane majd megmotiválja a fiait, mert két és fél éve és 8 hónapja is hogy megmotiválta őket. De az az igazság, hogy jobb szeretem figyelembe venni a folyton változó körülményeket. Ez van. Meg a Villarreal elleni sz*p* és a Leganés elleni hardcore p*rn*.) 

Két jóslatom van: Zaza gólja és Guedes gólja/gólpassza. Ők halálra fognak kínozni minket. Mark my words.

***

A Real Madrid játékosai a becsületükért fognak ma játszani.

***

Azt pedig egy vesztes meccsen, de az utolsó pillanatig tartó győztes mentalitással, a mezért (annak a címeroldaláért) küzdve is visszaszerezhetik.

 

Tippjeiteket 15:00-ig adhatjátok le. A mérkőzés 16:15-kor kezdődik.

Jose

View Comments

  • Látszik, hogy Cavani és Neymar nagy ellenségek, ahogy a sajtó nyomatja. Először Cavani átengedett egy 11-est Neymarnak, mely a PSG 2000. gólja volt BTW. Majd adott egy ilyen gólpasszt:
    https://streamable.com/0sqzn

    • A 3. és 4. gól nem volt csúnya...Remélem minket nem kontráznak szét, olyan lassú emberekkel mint: Mbappé, Neymar, DiMaria...

  • A hírek szerint Benzema, a lecserélése utáni dühében azt mondta, hogy Cé sokkal rosszabb, volt, mint ő, inkább Ronaldót kellett volna ZZ-nak lecserélni. Azért azt botorság lenne hinni, hogy most akkor minden szép és jó a csapat háza táján.

    • Bárcsak igaz lenne, akkor bízhatnánk benne, hogy legalább az egyik záros határidőn belül eltakarodik

    • Én igazából azon lepődnék meg, ha bármi igaz lenne ebből...
      Már vártam, hogy megjelenjen, hogy "mit mondott" Benzema :)

  • Nem nézem a Pool meccset , viszont nem lepne meg ha a szokásos lenne. Szóval balfaszkodik a védelem. Én ezt tudom felhozni Kloop ellen, hogy azért nem akarom (már, régebben talán mellette álltam) Real edzőnek nagyon, mert a csapatainál a védelem mindig szar volt. Plusz sokszor agyi feltolja őket. És felállt védelem ellen sem túl jók. Egyszer úgy megnéznék egy Tico - Pool meccset, vagy egy Juve - Pool meccset.

      • Örülök, hogy itt vagy. Légyszi mond el a véleményed a Dortmund kapcsán Klopp-pal. (Jah elírtam, véletlen :D ) Te mit látsz benne erősségnek, és mit gyengeségnek, illetve szeretnéd-e itt látni, HA egyszer edzőváltásra kerül a sor.

        • Azóta is gondolkozom mit írjak. Már rég volt bvbs korszaka, nem nagyon akarok túlmenő következtetéseket levonni. Ami bennem megragadt, hogy csapatszinten védekezik és támad a csapataival. Emiatt rendszerben gondolkozik, nem játékosokban és egyéniségekben. Valamint túlzottan ragaszkodik a saját elképzeléseihez, ami egy ponton túl már nem előnyös.
          Egy az, hogy nyilatkozta, hogy nem fog spanyol nyelvterületen edzősködni, szval felesleg is benne gondolkodni. És szerintem amúgy se lenne neki egy jó fit egy ilyen klub, ahol bizonyos egyéniségek a rendszer felett lesznek. (bár bízom benne, hogy belátható jövőben ezt valaki meg tudja változtatni, vagy legalábbis egy egészséges egyensúlyt fent tud tartani) Neki jobban illik egy középcsapat, ahol szabad kezet kap és ahol a játékosok követik az ő filozófiáját.
          Habár én hiányolom a mostani Madridból a dinamizmust, direkt támadásokat - és ezt vegyítve olyan skillekkel, mint amikkel Redondók, Gutik, Robinhók, Raúlok, Robi Carlosok rendelkeztek.

        • Azért írtam a Dortmundot mert gondolom az akkori munkásságát jobban ismerted.

  • Most értem a végére felvételről. Futballra emlékeztető jelenetek voltak. De innentől fogva tudjuk, hogy gecik a srácok, mert tudnak még focizni. Csak néha nem akarnak.

      • Egyébként 3-2-es madridi sikert tippeltem, nem hagytam, hogy a Depor elleni jó teljesítményt elhomályosítsa a fiatalok kupa-beli vesszőfutása. Mára jó meccset tippeltem a gála kezdőnek (amit illett telibe találni).

        Mára hatalmas dicséret illeti a fiúkat, mert Valenciába az általában bomba formában játszó Real se nyerni jár. Ez ma extra volt, amibe lehet egy kicsit kapaszkodni.

        • Reméljük, hogy innen már felfele vezet az út, csak az a baj, hogy olyan mélységbe zuhantunk, ahonnan már nem lehet elérni a kupákat.

          • Bármit lehet, csak hinni kell ( meg jó sok pénzt a megfelelő embereknek fizetni :D Perez Papa csak intéz valamit sutyiba, ahogy azt a két tizit is CR-nek. )

  • Szerintem már rég kész volt ez a Trailer, csak meg kellett várni, hogy legyen egy normális meccsünk, hogy posztolhassák lol
    Egyébként az öltözői részekre nagyon kíváncsi vagyok, milyennek is képzeljünk el egy Zidane féle félidős megbeszélést, pláne finálében.
    https://www.youtube.com/watch?v=CePtqDusF1Y

    • A leganes elleni meccs előtt már posztolta a hivatalos fb es twitter csatorna.

      • Pardon, akkor erről lemaradhattam, hála az Fb remek értesítési rendszerének

  • Na megvan a tuti recept. Legutóbbi két meccset nagy arányú vereségnek tettem meg, a Depor ellenit 0 rúgott góllal. Erre nyertünk 7 ill. 4 góllal. Ráadásként a második félidőt nem láttam, és ezeknek van pofájuk ilyenkor kényszerítőzni, meg cselezgetni, meg 2v4 megoldani okosan, meg sarokkal letett labdákat kapuba rúgni, meg még jól is cserélni!!!! Ki kérem magamnak!!! Eddig minden szar meccsünket végig szenvedtem az első perctől az utolsóig, hát ez a hála?! Szégyen, pfúj!! :D

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago