Kedd esti förtelem

Ez bizony az volt, méghozzá a javából! Ilyen szintű kakahalmazt már nagyon régen láttam a csapattól. A tegnapi meccs simán felér a négy- meg ötgólos vereségekkel, de annyiban különbözik, hogy jelen esetben csalódottság helyett dühöt érzek. Rendesen haragszom a csapatra. Most sajnálom csak igazán, hogy a labdarúgás nem pontozásos sportág, mert akkor a PSG kapta volna a 3 pontot és legalább az igazságérzetem hagyna nyugodni. A továbbjutás a vereséggel is meg lett volna. No de ez nem kívánságműsor, a fociban továbbra is a lőtt gólok döntenek, abból pedig nekünk volt több, így én is kénytelen leszek megbékélni a helyzettel. Összefoglalunk!

A PSG ott folytatta a játékot, ahol Párizsban az utolsó öt percben abbahagyta, csak most kitolta minimum egy félidőre. Persze a második játékrészben is jól játszottak, de akkor már valamivel kiegyenlítettebb volt a játék képe, legalább már nem kapott öt percenként majdnem szívrohamot az ember a párizsi helyzetek után. Csak mondjuk úgy tíz percenként.

Genius!

Blancnak úgy látszik egy mérkőzés is elegendő volt ahhoz, hogy feltérképezze, mit is kell a Real Madrid ellen játszani. A recept pofon egyszerű, már a támadóharmadban le kell támadni, meg kell zavarni a labdakihozatalt, nem kell engedni Modricékat kibontakozni. Ez olyannyira bejött nekik, hogy az első félidőben gyakorlatig háromszor egymás után már nem tudtak egymáshoz passzolni a madridi játékosok. Borzasztó volt látni a tanácstalanságot, ami a játékosokat jellemezte. Egytől-egyig, kivétel nélkül. Tőlük már csak Benítez tűnt tanácstalanabbnak. Ő biztosan nem erre számított, hát mi sem. Ha nem nekem kellett volna megírnom az összefoglalót, valószínűleg meg se néztem volna a második félidőt.

Csak Fortunán múlt, hogy nem lett Madridból francia falu

De mint említettem, a szünet után valamelyest alábbhagyott a párizsiak lendülete, rövidpasszos játékukat felváltotta az ívelgetés, valamint az egész pályás letámadásból is visszább vettek. Ez a játék már rögtön jobban is ízlett Ramoséknak. Ez ellen már az első összecsapáson is meg volt az ellenszer és most is jól működött a lestaktika. A franciák részéről semmi értelme nem volt a váltásnak, mindenesetre megköszönhetjük nekik, mert ez által a 70. perc környékén már meg is született az első kidolgozott madridi helyzet. Hurrá!

Összességében a PSG nagyon jól játszott az egész mérkőzésen, de a vereséget csak önmaguknak köszönhetik. Olyan szinten impotensek voltak a kapu előtt, hogy arra már nincsenek szavak. Rengeteg ordító helyzetük volt az est folyamán, ugyanakkor mégsem kell Navas nevét imába foglalnunk, mert földöntúli bravúrokra ezúttal sem volt szükség tőle. Cavaniék, a kapufa vagy Varane megoldotta, hogy ne kelljen.

És akkor most jöjjenek aranylábú fiaink. Kezdjük először a pozitívumokkal:

Cirip, cirip!

Na, jó azért abból is sikerült felfedezni kettőt is. Egyik Vázquez bátor és lendületes játéka. Be kell, valljam, hogy számomra ő volt az, ami nektek Danilo. Kezdetektől fogva megkérdőjeleztem létjogosultságát a Real Madridban. De most már minden további nélkül elismerem, hogy bizony nagyon jó kis kiegészítő emberről van szó. Mondjuk már az is meggyőző lehetett volna, hogy pillanatnyilag ő rendelkezik a legtöbb gólpasszal a csapaton belül. De az, hogy még egy PSG ellen sincs megilletődve és csereként beállva hatással van a meccsre abszolút meggyőzött. Csak így tovább!

A megmentő!

A másik meg, hogy amikor a gólfelelősöknek nem megy, végre nálunk is képes volt egy olyan játékos hozni a meccset, akitől legkevésbé vártuk volna. Mondjuk, szerencsésebb lett volna, ha a bajnokságbon történik mindez, mert hosszú távon a bajnoki cím elhódításához ezekre is szükség van. Lásd tavalyi Barca, mikor Busquets és Mathieu 1-1 gólja, összesen 6 pontot hozott a konyhájukra, hogy aztán 2 ponttal behúzzák a bajnokságot. De idén is volt már olyan meccsük amikor Vermaelen szállította a 3 pontot. Most már nekünk is van egy ilyen emberünk Nacho személyében. Igaz jelen esetben sokat nem nyertünk vele, a továbbjutás döntetlennel is meglett volna, a gólja is elég nagy malac volt, de hátha ez csak a kezdet volt és ezek után a többiek is rákapnak az ízére, hogy ínséges időkben kirántsák a csapatot a bajból.

Ami meg a negatívumokat illeti, maga a csapat volt egy büdös nagy negatívum. Úgy ahogy van, tokkal vonóval együtt. Meg se álmodtam volna, hogy ilyen szintű förmedvényt tálalnak elénk az este. Ha ez a poszt közvetlenül a mérkőzés után íródott volna, valószínűleg mindenkit elküldtem volna a jó büdös… melegebb éghajlatra. De azért legszívesebben még ma is megvonnám tőlük a kaját egy hétre.

Ideje lenne összeszedni magatokat!

Remélem a tegnapi meccs, ébresztő hatással lesz a csapatra és a továbbiakban összekapják magukat, mert hétvégén már a Sevilla otthonában van jelenésünk, valamint ebben a hónapban még a Barcelonát is fogadjuk. Addig még jó lenne, ha – a visszatérő játékosokkal a fedélzeten – lassan a csapat támadójátéka is fellendülne, mert előbb-utóbb Fortuna Istenasszonya is elengedi a kezünket.

Szezon végén jó lenne úgy visszagondolni erre a nyögvenyelős őszi teljesítményre, hogy bizony ez is kellett a címek megszerzéséhez és milyen jól jött, hogy pocsék játékkal is sikerült döntetleneket elérni, urambocsá’ meccseket is nyerni. Így legyen!

Összefoglaló videó nincs, káros az egészségre!

realpats

Share
Published by
realpats

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

3 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago