Kezdődik, kezdődik!

A bajnokság már javában tart, már túl vagyunk az első szükséges rosszon, azaz válogatott szüneten is, és szeptember idusán végre a Bajnokok Ligájában is beindul a nagyüzem! Mivel szeretett csapatunk az A csoportba került, így nem is kell sokáig várnunk, már rögtön az első játéknapon pályára lépnek kedvenceink, a Bernabéu szent gyepén fogadják a Shakhtar Donyeck együttesét.

 

De ne szaladjunk ennyire előre, mielőtt még rátérnénk a ma esti meccsre, hadd essen még pár szó a csoport két másik tagjáról, Ibra jelenlegi és egykori/jövőbeli csapatáról, név szerint a PSG-ről és a Malmö FF-ről is.

A PSG-t szerintem nem nagyon kell bemutatni senkinek, az új szabályok szerint, a bajnokok jogán az első kalapból kerültek az A jelű kvartettbe. Azt hiszem, nem nagyon lövök mellé, ha erejüket tekintve a Top5-be sorolom őket. Abszolút riválisainknak tekinthetők, még az is előfordulhat, hogy előttünk végeznek a csoportban. Mindenesetre jó kis őszi erőfelmérő lesz a két mérkőzés ellenük.

Az átigazolási szezonban – PSG-s mércével tekintve – eléggé visszafogottan tevékenykedtek. A védelem két szélére, amolyan bayernesen megszerezték a Monacóból Layvin Kurzawát, valamint a Toulouse-ból Serge Auriert. Mellettük érkezett még egy kapus is, Kevin Trapp személyében, aki egyből ki is szorította a kapuból Sirigut és kiegészítő embernek megvették még Benjamin Stamboulit is a Tottenhamből. Illetve érkezett még valami argentin gyerek is a MU-ból, de őt nem nagyon ismerem. Igaz azt mondják, hogy érdemes felrakni tippmixen a házat, autót, asszonyt, mindent arra, hogy gólt fog rúgni ellenünk, meglátjuk…

                                         Valami argentin gyerek…

A Malmö FF (Fotbollsförening) már jóval visszafogottabb csapat, valószínűleg a csoport pofozógépei is lesznek, bár én el tudom képzelni, hogy hazai pályán azért megtréfálnak valakit egy döntetlennel. Svéd bajnokként kerültek a selejtező sorozatba, ahol a teljesség igénye nélkül olyan csapatokat ejtettek ki, mint az osztrák bajnok Salzburg, valamint a skót bajnok Celtic. Megsüvegelendő teljesítmény ez egy olyan kis csapattól, akit CR csak a klubtól kapott fizetéséből meg tudna venni minden évben. Perez meg mondjuk a havi jutalékaiból. Idén viszont már nem tudják a tavalyi szintet hozni hazai szintéren – valószínűleg ebben a BL is közrejátszik – hét fordulóval a bajnokság vége előtt csak ötödikek, 9 ponttal lemaradva az éllovas Göteborg mögött.

Na de térjünk is rá gyorsan aktuális ellenfelünkre, az ukrán Shakhtar Donyeckre (vagy Sahtar Doneckre, esetleg Шахтар Донецьк-re). Hazai pályán fogadjuk őket, bár talán jobb lett volna idegenben kezdeni ellenük a posztszovjet telet elkerülendő, de öröm az ürömben, a háborús helyzetre való tekintettel az öreg Don szexuális élete igen csak megcsappant manapság, mondhatnám úgy is, hogy Donmárnembasz, a csapat ugyanis 1200 km-rel nyugatabbra játssza hazai meccseit Lviv-ben, így talán kedvenceink is elkerülik majd a megfázást.

A Donyeck útja is a selejtezőkből vezetett az A csoportba, olyan csapatokon keresztül, mint a Rapid Wien, illetve Fenerbahce. Nem nevezhetőek kellemes ellenfélnek, de azért „ez a Shakhtar már nem az a Shakhtar”, amelyik UEFA kupát nyert 2009-ben. Akkoriban olyan játékosok alkották a kezdőt, mint Willian, Fernandinho, Luiz Adriano és sokunk kedvenc exbarcása, Dmitro Csihrinszkij. Ráadásul az idei nyárra jutott még egy nagynevű távozó a már említett Luiz Adriano mellett, bizonyos Dougles Costa, aki az UEFA-kupát nyert csapatnak ugyan még nem volt tagja, de rövid időn belül kiderült, hogy hatalmasat fogott vele a Bayern. Helyettesítésükre érkezett többek között az exarsenalos Eduardo és az idegenlégiós felhozatalt kicsit színesíteni igyekvő argentin csatár, Facundo Ferreyra a Newcastle-ből. Ja, hogy ez a név nem mond semmit? Nem baj, nekem sem.

Rajtuk kívül akad még pár másodvonalas brazil játékos a keretben, szám szerint 9, akik közül Bernard esetleg ismerős lehet, különös ismertetőjegye, hogy kisebb, mint Messi és a VB-n is beállt már 1-2 meccsre. Illetve még Alex Teixeira is mindenképp említésre méltó, aki szintén zenész és jelen pillanatban a Shakthar legjobb játékosa. A bajnokságban 7 fellépésen már 9 gólnál és egy gólpassznál jár, mellette BL-selejtezőn is betalált a Fenerbahce ellen. Nem csodálkoznék, ha jövőre ő is top bajnokságba távozna egy vaskosnak mondható összeg fejében.

                                                Tőle lehet tartani!

Valamint itt van még Srna is, aki se nem brazil, se nem ukrán, ennek örömére meg is jelölték egy C betűvel a karján, hogy mindenki tudja, hogy ki a kakukktojás.

Ami a Real Madridot illeti, a két sérültet, Jamest és Danilót leszámítva egyelőre minden rendben. A Sporting Gijón elleni nyögvenyelős kezdés után a Betis ellen már belelendült a csapat a gólszerzésbe, majd az Espanyol ellen maga CR is. Komoly megmérettetés hiányában gólt még nem kapott tétmeccsen a csapat, igaz ehhez Keylor is hozzáteszi a magáét a meccsenkénti egy-egy bravúrjával, de nem lehet azt mondani, hogy megszakadna a kapuban. Talán a Shakhtar jobban megtornáztatja majd.

                                       A Szív, az Agy és a BBC

Mivel Benítez már rögtön a 3. meccsen bebizonyította, hogy ő valóban a rotálás híve, így a Donyeck ellen nyugodtan küldheti fel a kipihent gálakezdőt, ha létezik nála egyáltalán ilyen.

Várható kezdő: Navas – Carvajal – Ramos – Varane – Marcelo – Modric – Kroos – Isco – Bale – Benzema – CR

A mérkőzés játékvezetője: a 38 éves Real Madrid-szűz, horvát Ivan Bebek. (Ha miden igaz Modric a kedvenc játékosa, de Kovacic-ot is nagyon kedveli. Perez is azt mondta, hogy olcsó volt.)

Kezdés: 20:45, Sport 1

Addig is lehet együtt énekelni Roncival:

The champioooons!

realpats

Share
Published by
realpats

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

3 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago